EXCLUSIV  Transplant de cord. Maria Dorobanțu, demonstrație uimitoare la Toulouse - VIDEO

Prof. dr. Maria Dorobanţu, șefa clinii de cardiologie de la Spitalul de Urgență Floreasca și președinta Societății Române de Hipertensiune Arterială, a fost invitată la DC News în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate”, unde a oferit informații extrem de importante.

„Am avut de curând, în urmă cu aproape două luni, un simpozion dedicat insuficienței cardiace, acestui tratament nonfarmacologic. A venit cineva din Statele Unite. (...) Ne-a arătat doctorul respectiv cum a schimbat la o pacientă de trei ori. De ce? Fiind undeva la piramide, într-o excursie, uitase să-și ia anticoagulantul și se trombozaseră. A venit și i-a schimbat din nou. Sigur că aceste deviceuri pentru a fi montate presupun echipă de chirurg și de medic cardiolog. Și costuri enorme. Deci, trebuie să fie un sistem de sănătate care să acopere... pentru că sunt peste o sută de mii de dolari", a explicat Maria Dorobanțu.

Demonstrație la Toulouse

Totodată, a oferit informații și despre o demonstrație pe care a urmărit-o la Toulouse, în urmă cu mai mult de un an.

„Se merge pe ideea, și chiar am văzut o demonstrație, dar deocamdată suntem la etapa de demonstrație, un cord total artificial, dar încă nu s-a găsit formula hemodinamică cea mai bună, care să se apropie de fiziologic. Încă se lucrează. (...) Nu au ajuns la acea performanță... Trebuie întotdeauna să existe un voluntar. Trebuie să se depășească acest handicap care se cheamă lipsa de organ", a spus Maria Dorobanțu.

„Am văzut ce înseamnă chirurgia unui transplant de cord. E simplă, ce e complicată este urmărirea, riscul de reject", a mai declarat Maria Dorobanțu.

[citeste si]

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

VIDEO

Partea a doua din interviul cu Maria Dorobanțu a fost difuzată luni, 22 ianuarie, și poate fi urmărită accesând link-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel