TOXINELE care afectează FERTILITATEA

Când femeilor vor să rămână însărcinate, de obicei, apelează la toate căile care le îmbunătățesc fertilitatea, spre deosebite de bărbaţi care nu se preocupă de acest aspect.

Unii experți consideră ca există anumite substanţe toxice care contribuie la infertilitatea masculină. Tocmai de aceea, bărbaţii trebuie sa fie atenţi la ce substanţe se expun.

Toxinele de zi cu zi care cauzează infertilitate

1. Alcool

Foarte multi bărbaţi consumă alcool şi nici măcar nu realizează că acesta constituie o problemă. În vreme ce două pahare pe zi pot fi considerate un consum moderat, chiar şi aşa poate exista un efect negativ asupra producţiei şi calităţii spermei. Tocmai de aceea este recomandat ca un bărbat să bea numai ocazional sau să se limiteze la 1-2 pahare pe zi.

2. Mâncare nesănătoasă

Mâncarea nesănătoasă şi cea procesată conţin o mulţime de ingrediente care afectează lichidul seminal. Tocmai de aceea, dacă sunteţi decişi să aveţi un copil, ar trebui să renunţaţi la alimentele procesate şi să aveţi o dietă sănătoasă. Sunt recomandate fructele, legumele şi cerealele integrale, astfel încât să crească şansele ca o femeie să rămână însărcinată.

Citeşte şi: Aliment consumat de români, hrană pentru câini în străinătate

3. Ţigările

Cu toţii ştim că fumatul afectează grav sănătatea, însă pentru un bărbat care vrea ca în viitorul apropiat sa aibă un copil, este o ameninţare chiar mai mare. Ţigările afectează calitatea şi cantitatea spermei, ba mai mult, cresc şi riscurile unei pierderi de sarcină. Iată încă un motiv pentru care este bine să renunţi la ţigări.

4. Slujba

În funcţie de ocupaţia fiecărui bărbat, toxinele de la job pot afecta sperma. Sunt atât de multe medii în care barbaţii sunt expuşi la substanţe chimice fără ca măcar să îsi dea seama. Tocmai de aceea, este important să ştii exact dacă mediul în care munceşti este sau nu toxic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel