Top tragedii rutiere: România, în fruntea clasamentului, pentru al doilea an consecutiv

România este campioană europeană la capitolul decese în accidente rutiere, potrivit datelor centralizate de Comisia Europeană la nivelul anului 2013. 

Lipsa autostrăzilor nu înseamnă doar ore în şir pierdute în trafic, ci şi mii de vieţi spulberate. România este campioană europeană la capitolul decese în accidente rutiere. Ne mai concurează doar Polonia, însă sunt ţări care au reuşit, datorită unei infrastructuri bine puse la punct, să reducă la jumătate numărul victimelor de pe şosele.

Aproape 2.000 de români şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în 2013, România fiind, pentru al doilea an consecutiv, în vârful acestui clasament al tragediilor rutiere, potrivit Digi 24. Datele centralizate la nivel european arată că, raportat la fiecare milion de locuitori, numărul celor care au murit pe drumurile româneşti a fost de 92, în scădere față de 2012, când 102 oameni au murit, raportat la un milion de locuitori.

Pe șoselele din România au loc două carnagii ca în Muntenegru pe săptămână

În clasamentul pentru 2013, România este urmată de Polonia şi Luxembourg cu 87 de decese. Letonia urmează cu 86 de decese la un milion de locuitori.

Sunt însă și țări în care, datorită unei infrastructuri bine puse la punct, numărul victimelor de pe șosele a scăzut.  

Comisia Europeană precizează că 2013 este al doilea an consecutiv în care s-a înregistrat "o scădere impresionantă" a numărului de persoane ucise pe şoselele Europei, Malta fiind însă singurul stat în care numărul deceselor a crescut, de la 27 la un milion de locuitori în 2012 la 54, anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel