Pe șoselele din România au loc două carnagii ca în Muntenegru pe săptămână

accident-rutier-dcnews
accident-rutier-dcnews

Pe șoselele din România se produc tragedii similare celei din Muntenegru de două ori pe săptămână. Datele INML arată că anul trecut și-au pierdut viața în accidente rutiere 2.163 de persoane, adică media tinde spre șase morți, zilnic. În perioada vacanței de Paște, din acest an, pe teritoriul național s-au înregistrat 88 de accidente rutiere grave şi 22 de morţi. În mini-vacanța de Rusalii, care se încheie astăzi, 9 persoane și-au pierdut viața înecate, în accidente petrecute pe cursuri de apă neamenajate. În lipsa unor cifre oficiale, ziarele au publicat știri din care rezultă că 10 persoane au decedat, în ultimele trei zile, în accidente rutiere.

Miercuri va fi decretat doliu național în memoria victimelor accidentului din Muntenegru. Zile de doliu au mai fost în România postdecembristă pe 3 august 2007, când au avut loc funeraliile Patriarhului Teoctist, dar și la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, pe 8 aprilie 2005, pe 14 martie 2004, în memoria victimelor atentatului terorist de la Madrid, în care și-au pierdut viața 16 români și în cazul accidentului aviatic de la Balotești din 31 martie 1995.

Trebuie schimbată legislația, iar testările mutate la DRPCIV

„Trebuie să punem accentul pe pregătirea continuă și nu pe un atestat. Dacă s-ar face un examen serios, peste 70% din șoferii sub 40 de ani ar pica testele”, a declarat Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier, care consideră că dacă examinarea șoferilor ar fi mutată la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor am avea o imagine reală a situației și s-ar putea lucra asupra problemei. „Dar nu reușeșc, din păcate, să trag semnale de alarmă decât atunci când se întâmplă vreo tragedie”, a adăugat Hagiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel