Testarea Papanicolau gratuită începe miercuri

babes_papanicolau
babes_papanicolau

Testul Babeș-Papanicolau gratuit oferit de Ministerul Sănătății prin Programului Naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin începe, miercuri, în șase județe din țară.

Programul se desfăşoară pe o perioadă de cinci ani și debutează, anul acesta, în județele Cluj, Bistriţa, Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Acestea vor fi urmate, din 10 septembrie, de Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mureş, Ilfov și de municipiul București, scrie realitatea.net.

În Capitală, testările se fac în reţeaua Institutului Oncologic Bucureşti, Spitalul Filantropia, Panait Sârbu, Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului  "Alfred Rusescu"(IOMC) şi în trei unităţi sanitare private, respectiv Medlife, Medicover şi Gral.

De testul gratuit pot beneficia femeile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Pentru a crește receptivitatea femeilor, Ministerul Sănătății a pregătit campanii locale de informare atât prin media, cât şi prin cabinetele medicilor de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel