Terapia cu OZON - tratează hernia de disc fară intervenție chirugicală

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Ozonoterapia, sau mai corect oxigeno-ozonoterapia, este un tratament cu acțiune antiinflamatoare și analgezică, indicat la pacienții care suferă de lombosciatică, lombocruralgie și cervicobrahialgie, din cauza unor patologii specifice ale coloanei vertebrale, precum hernia de disc. 

Cum funcționează terapia cu oxigen-ozon?

Tratamentul se efectuează prin injecții intramusculare paravertebrale, adică în zona coloanei vertebrale de la care începe procesul patologic, aproape de localizarea durerii. Pentru a cunoaște regiunea exactă, se va folosi rezultatul unui RMN la care pacientul a fost supus anterior.

Este necesar un curs de cel puțin zece injecții o dată sau de două ori pe săptămână, potrivit sursei Humanitas

Hernia de disc este o boală larg răspândită și, în același timp, puțin cunoscută de pacienți. De fapt, există o opinie larg răspândită (la pacienți) că odată ce hernia apare aceasta nu poate fi rezolvată decât prin intervenție chirurgicală. 

În realitate, după cum a explicat Cervellini Patrizio, Chirurg Specialist în Neurochirurgie - Neurochirurg, există puține cazuri în care se efectuează un tratament chirurgical.

Aceste câteva cazuri sunt împărțite între: cei cu simptome de tipul operației de urgență pentru a evita deteriorarea permanentă și cei care au încercat deja posibilele tratamente conservatoare fără succes. 

 Ozonoterapia se recomandă atunci când este cazul in faza acuta si subacută, sau când prioritatea este reducerea durerii provocate de hernie.

Când specialistul recomandă ozonoterapia?

Un specialist al coloanei vertebrale trebuie să ghideze pacientul pe această cale. În mod normal, specialistul va cere un test de diagnostic ( un RMN) pentru a fi interpretat în timpul unei evaluări clinice precise și amănunțite. 

În timpul evaluării, se ia în considerare prezența reală a unei hernii sau a unei proeminențe de disc. Pe baza nivelului de durere, a eventualelor limitări ale mișcării și a istoricului clinic al pacientului, se identifică severitatea patologiei și posibilele abordări de tratament. 

În acest moment, este timpul să evaluăm dacă intervenția chirurgicală este strict necesară. După cum am menționat în majoritatea cazurilor, nu este și se va recomanda tratamentul conservator . 

Dacă pacientul se află în faza acută, acesta urmărește reducerea durerii și inflamației. Pentru aceasta faza (faza I) sunt pre'ioase Terapia Laser Nd-Yag și Ozonoterapia. 

Abia după faza acută se poate trece la faza II, cea a terapiei manuale. Și apoi la faza III, sau reeducarea în sala de reabilitare pentru a lucra la susținerea coloanei vertebrale și prevenirea recăderilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel