Tensiuni în PSD. Rovana Plumb vrea sancționarea dură a lui Cătălin Ivan

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ce intenționează să solicite, duminică, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Rovana Plumb, lider al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, a precizat că va solicita, în numele organizaţiei pe care o reprezintă, sancţionarea dură, potrivit Statutului partidului, a europarlamentarului Cătălin Ivan ca urmare a afirmaţiilor acestuia la adresa colegelor sale de partid Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă, scrie Agerpres.

„Cerem mâine CExN al PSD să ia o atitudine şi o poziţie fermă de sancţionare a lui Cătălin Ivan, care prin afirmaţii publice, fără a exista discuţii în PSD, a atacat două dintre colegele noastre, pe Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă, care şi-au făcut pe deplin datoria, iar organizaţia de femei a PSD solicită sancţionarea lui Cătălin Ivan", a spus Rovana Plumb, preşedinta organizaţiei de femei a PSD.

Europarlamentarul Cătălin Ivan s-a declarat surprins de o asemena solicitare. „Nu ştiu care este supărarea. Nu am ieşit împotriva partidului, deci nu are ce măsuri să ia. Sunt luat prin surprindere. A fost o emisiune în care am aflat că nu mai sunt liderul grupului PSD în Parlamentul European. Am lămurit care este situaţia. Nu am avut nicio discuţie cu Rovana Plumb. Mai mulţi au avut reacţii. Au venit şi din partea lui Marian Oprişan, a domnului Buzatu, a domnului Stănescu. Ce vor face? Ne vor exclude pe toţi?", a spus Ivan, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Ce a răspuns Ivan, întrebat fiind dacă își dă demisia din PSD

Tot în legătură cu solicitarea Rovanei Plumb, Cătălin Ivan a comentat și la Antena 3, unde a arătat că astfel de tensiuni sunt normale într-un partid democratic și că nu intenționează să demisioneze din PSD.

"Este o propunere din partea Organizației de femei. Eu nu cred că se va ajunge la sancțiuni, pentru că ce am declarat eu legat de propunerile d-lui Dragnea au declarat și alți colegi în teritoriu și am aflat pentru prima oară  despre ele de la televizor. Nu aveam de unde să știu de ele. Faptul că sunt șeful delegației (PSD în PE - nr) până săptămâna viitoare când avem ședința de delegație, iarăși se știa. Se știa la fel de bine că nu mai vreau să fiu șef de delegație, am spus-o chiar eu. dar am avut mandat din partea PSD să port aceste negocieri, care s-au încheiat. Misiunea mea ca șef de delegație se încheiase. Nu cred că a fost deloc colegial să aflu de la televizor sau fiind în emisiune. (...) Nu cred că propunerea d-nei Rovana Plumb este una serioasă. Dacă se va merge mai departe cu această solicitare, trebuie să fie argumentată cumva, pe statut, pe regulament și nu are susținere", a explicat Ivan.

Întrebat dacă ia în calcul o demisie din PSD, Cătălin Ivan a răspuns: "Nu. Cum să demisionez din partid? Nici vorbă. Tensiuni vor fi întotdeauna într-un partid democratic, problema nu e că există tensiuni, ar fi ciudat să nu existe tensiuni, păreri contradictorii, alte puncte de vedere. Atunci ar fi într-adevăr ciudat. În viața unui partid democratic astfel de situații apar, pentru că așa este firesc", a mai precizat europarlamentarul PSD. 

Gabriela Firea-Cătălin Ivan, atacuri în PSD. "Nu e frumos să întrerupeți o colegă a dumneavoastră... încă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel