Tablou de Pablo Picasso, scos la licitație. Suma record pentru care ar putea fi vândut

pablo_picasso
pablo_picasso

Un tablou semnat de Pablo Picasso înfăţişând-o pe Marie-Therese Walter, iubita artistului, în spatele imaginii căreia se ascunde chipul unei alte iubite, Dora Maar, este programat să fie vândut miercuri, la Londra, în cadrul unei licitaţii care ar putea înregistra o sumă astronomică, conform AFP. 

Pictorul spaniol a realizat Femme au beret et a la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)" în 1937, anul în care a pictat şi Guernica, care înfăţişează oraşul basc sub ororile bombardamentelor Germaniei naziste, în timpul războiului civil din Spania. 

Valoarea acestei picturi în ulei de dimensiuni 55 pe 46 cm este estimată la 50 de milioane de dolari (40 de milioane de euro) şi va fi vândută cu ocazia unui lot de artă impresionistă, suprarealistă şi modernă, la casa de licitaţii Sotheby's din Londra. 


Identitatea proprietarului actual este confidenţială. 


Este o pictură de o valoare incredibil de importantă, a declarat săptămâna trecută pentru AFP James Mackie, directorul departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Sotheby's. 

A fost pictată într-o perioadă esenţială din cariera lui Picasso, în 1937, când a realizat tabloul de mari dimensiuni 'Guernica', a adăugat expertul. 

În plus, tabloul are o puternică semnificaţie autobiografică, a subliniat James Mackie. În primul plan apare Marie-Therese Walter, care i-a fost un timp iubită şi muză, dar şi Dora Maar, pe care a întâlnit-o în 1936, anul dinaintea realizării acestui tablou, şi care apare în umbra din spatele Mariei Therese, a descris James Mackie tabloul. 

Piața de artă, creșteri uriașe


În ultimul timp, preţurile de pornire în cadrul licitaţiilor de artă au fost ridicate, în special după deschiderea unor muzee importante în zona Golfului şi a creşterii puterii de cumpărare a colecţionarilor din ţările emergente. 

În noiembrie 2017, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a cumpărat tabloul lui Leonardo da Vinci, Salvator Mundi pentru 450 de milioane de dolari. 

Piaţa operelor de artă a atins un nivel fără precedent, iar această lucrare intră în această categorie, a declarat James Mackie. 
Vor fi scoase la licitaţie alte trei tablouri de Picasso, printre care El Matador, evaluat la o sumă între 14 şi 18 milioane de lire (între 16 şi 20 de milioane de euro), şi două tablouri de Salvador Dali, rămase până în prezent în familia contesei de Cuevas de Vera din Argentina. Este vorba despre două picturi în ulei pe cupru, Gradiva (1931) şi Casa para erotomano (pictată aproximativ în 1932) şi care, potrivit lui Mackie, constituie o redescoperire pentru lumea artei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel