Summit 16+1. Vicepremierul Paul Stănescu, în vârful delegației României

Irina Constantin / 27 noi 2017 / 07:34 Salveaza PDF Comentarii
Paul Stănescu
Paul Stănescu

Vicepremierul Paul Stănescu va conduce delegaţia guvernamentală care va reprezenta România la cel de-al VI-lea Summit al şefilor de guvern din statele Europei Centrale şi de Est şi Republica Populară Chineză. Summitul se va desfășura la Budapesta. 

Dezbaterile din cadrul Summitului au ca temă centrală cooperarea economică, financiară şi comercială - dimensiuni relevante atât pentru formatul "16+1", cât şi pentru iniţiativa ”Noilor Drumuri ale Mătăsii” ("Belt and Road Initiative") - promovată de China pentru dezvoltarea conectivităţii între Asia, Europa şi Africa.

Summitul va fi precedat de un Forum economic, comercial şi financiar, la care vor participa şi reprezentanţi ai mediului de afaceri român.

De asemenea, Summitul de la Budapesta va avea şi o componentă aniversară, marcând împlinirea a cinci ani de la lansarea oficială a formatului "16+1'' cu ocazia reuniunii la nivel înalt de la Varşovia.

[citeste si]

Statele europene participante la formatul ''16+1'' sunt: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia şi Ungaria. 11 dintre statele participante sunt şi state membre UE.

România a găzduit, în 2013, o reuniune a şefilor de guvern ''16+1''. De asemenea, a lansat un nou mecanism de cooperare în domeniul energiei - Centrul de Dialog şi Cooperare în Domeniul Proiectelor Energetice. Anul acesta, pe 14 iulie, România a găzduit Dialogul partidelor politice China - ţările Europei Centrale şi de Est

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23