Studiu: Efectele incredibile ale botoxului asupra creierului. Nu este prima dată când studiile ajung la concluzii similare

Fotografie de la Gustavo Fring: Pexels
Fotografie de la Gustavo Fring: Pexels

Injecțiile cu botox pe frunte afectează procesarea de către creier a emoțiilor altor persoane: iată de ce.

Vrei o frunte fără riduri  Prețul de plătit ar putea fi pierderea capacității de a interpreta emoțiile, cel puțin așa reiese dintr-un studiu publicat în Scientific Reports, care a evidențiat modul în care injecțiile cu botox pe frunte pot schimba modul în care mintea interpretează și procesează emoțiile persoanelor cu care interacționăm.

Când vedem expresia furioasă sau fericită a altei persoane, avem tendința de a o imita în mod inconștient contractând mușchii feței noastre: această imitație inconștientă, numită ipoteza feedback-ului facial, servește pentru a trimite semnale creierului nostru pentru a-l ajuta să interpreteze emoțiile altor oameni. Conform acestei ipoteze, există, așadar, o legătură între memoria mușchilor faciali și procesarea emoțiilor de către mintea noastră.

Paralizia temporară

Pentru a înțelege dacă Botox a intervenit în acest fenomen, cercetătorii au analizat un grup mic de zece participante de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 33 și 40 de ani, supunându-le la injecții pentru a induce paralizia temporară a mușchiului glabelar (cel pe care îl folosim atunci când ne încruntăm) și apoi și-au măsurat activitatea creierului în timp ce li s-au arătat imagini cu fețe care arătau diferite emoții.

Potrivit Focus, activitatea amigdalei, centrul creierului nostru responsabil de emoții, se schimbase după injecțiile cu botox; girusul fusiform, o zonă a cortexului temporal inferior care ajută la recunoașterea obiectelor și a fețelor, a fost, de asemenea, afectat atunci când participanții au văzut fețe fericite. Toate acestea s-au datorat faptului că Botox-ul le-a paralizat mișcările musculare, împiedicându-i să se încrunte și afectând procesarea emoțiilor de către creier.

Nu este prima dată când studiile ajung la concluzii similare: în 2011 o cercetare descoperise că cei care au făcut injecții cu botox pe frunte și în jurul ochilor aveau probleme în a percepe emoțiile celorlalți, în timp ce un alt studiu din 2010 a constatat că cei care făcuse acest tip de retuşare estetică a luat mai mult timp să citească propoziţii care conţineau limbaj emoţional.

Botoxul antidepresiv

Pe de altă parte, un studiu a arătat că botoxul poate avea și efecte pozitive, ajutând pacienții care suferă de depresie: mecanismul prin care tratamentul ar ajuta la ameliorarea simptomelor depresive nu este încă înțeles, dar pare a fi un potențial sigur și eficient pentru face acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel