EXCLUSIV  Spital privat - stat. Cum câștigă medicina privată lupta cu cea de stat. ”Lacuna mare” din sistemul medical românesc

Spital
Spital

Doctorul cardiolog Wargha Enayati, fondatorul rețelei Regina Maria, a vorbit, în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate”, realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, despre evoluția medicinii private în România.


”Deocamdată medicina privată este încă foarte la început. Dacă comparăm și partea de spitalizari, și partea pe tot teritoriul României este încă foarte mic. În București suntem bine dezvoltați, într-adevăr, dar în provincie încă e mult de lucrat. În același timp, totuși, comparând cu toate țările est-europene, România este vârful de lance în medicina privată, urmată de Polonia. E o evoluție spectaculoasă. Sigur, cauzele sunt diferite, sigur că și această discrepanță mare între sistemul privat și de stat a ajutat privatul. Și modelul de abonamente medicale în sistemul privat a ajutat mult, un sistem în care nu există intermediari a asigurărilor de sănătate, și atunci e o legătură directă între furnizori și pacient prin aceste abonamente și banii rămân în sistem. Așa s-a putut dezvolta sistemul privat foarte bine.”, a spus medicul la DCNews.

Acesta a discutat și despre numărul în creștere al românilor care apelează la serviciile medicale ale clinicilor din afara țării.

”Aici avem o lacună mare. Cele mai multe totuși legate de oncologie, și nu pentru că nu avem lucrurile puse la punct, ci pentru că infrastructura nu funcționează și pacientul trebuie să meargă undeva pentru partea de radioterapie, undeva pentru chimioterapie, undeva pentru consultul medicului, o parte la stat, o parte la privat, laboratorul e aici, biopsia o faci acolo, imagistica faci în altă parte, asta e problema noastră, că nu sunt toate înglobate.”, spune fondatorul rețelei Regina Maria.

Vezi răspunsul complet:

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel