Slujbă de comemorare a Reginei Ana, la trei ani de la trecerea la cele veşnice, în prezenţa Familiei Regale

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au participat, joi, la Biserica Parohială Romano-Catolică 'Preasfânta Treime' din Lugoj, la Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul împlinirii a trei ani de la trecerea la cele veşnice a Reginei Ana. 

Slujba de pomenire a avut loc în prezenţa unui număr mare de credincioşi din Lugoj, care au umplut, până la refuz, biserica, oamenii rugându-se împreună pentru sufletul şi odihna Reginei Ana. Alături de Familia Regală s-au aflat preoţi de la mai multe confesiuni şi primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, Majestatea Sa Margareta mulţumind public celor care i-au fost alături la Sfânta Liturghie.

'Mulţumesc că aţi fost alături de noi. Sunt foarte emoţionată când văd atât de multe persoane care au venit aici pentru mama mea. Cred că ea este fericită, pentru că a iubit această ţară. (...) Vă mulţumesc pentru că sunteţi aici alături de noi şi alături de ea', a spus Custodele Coroanei. Ea a arătat că pentru Regina Ana revenirea în ţară, după anii de exil, a reprezentat 'o mare bucurie'. 'M-a mişcat foarte mult că am văzut atât de multe persoane şi preoţi din fiecare credinţă - dacă se poate spune aşa, unitatea. A fost ceva foarte, foarte frumos şi cred că mama mea ar fi fost foarte mândră', a menţionat, pentru AGERPRES, Majestatea Sa Margareta.

Custodele Coroanei a apreciat primirea 'călduroasă şi foarte frumoasă' din partea celor prezenţi, precum şi modul în care reprezentanţii Bisericii 'Preasfânta Treime' au organizat ceremonia religioasă. 'A fost dorinţa Familiei Regale de a fi aleasă Biserica Parohială Romano-Catolică 'Preasfânta Treime' din Lugoj pentru comemorarea a trei ani de la trecerea la cele veşnice a Reginei Ana. (...) Mă gândesc că fiind ei atât de mult ataşaţi de castelul de la Săvârşin şi de această zonă, au ales biserica noastră din Lugoj. A fost dorinţa lor şi noi am încercat să o îndeplinim cât mai bine posibil pentru cinstea şi onoarea nu numai a parohiei romano-catolice din Lugoj, ci şi a întregului oraş Lugoj', a declarat, pentru AGERPRES, părintele Daniel Pozsonyi. La rândul său, primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, a menţionat că Familia Regală este 'iubită' în acest oraş.

'Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală sunt oameni iubiţi de lugojeni. Liturghia de astăzi (joi, n.r.) este pentru sufletul Reginei Ana, cea care a stat atâţia ani lângă Regele Mihai. (...) Lumea iubeşte Casa Regală. Avem o datorie, moştenim o tradiţie în acest sens şi vrem să o ducem mai departe', a afirmat primarul Lugojului. Parohia Bisericii Romano-Catolice 'Preasfânta Treime' din Lugoj a fost întemeiată în 1718, iar în anul 1735 aici a avut loc prima Liturghie, chiar de Sărbătoarea Sfintei Treimi, care este şi hramul bisericii. De atunci, biserica funcţionează în acelaşi spaţiu. În municipiul Lugoj sunt circa 3.500 de credincioşi romano-catolici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel