Sistem unic de transport în Europa. Claudia Țapardel: Time is money

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Claudia Ţapardel a reprezentat Comisia pentru transport şi turism din PE la Conferinţa Internaţională de la Praga cu privire la sistemele de transport multimodale şi integrate.

"Mi-ar plăcea să văd Bucureştiul între primele capitale din Europa care integrează un sistem SMART de transport unic, folosind tehnologia pe care o avem la dispoziţie. În acest moment, avem toate ingredientele la îndemână. Bucureştiul este printre cele mai de succes incubatoare de business-uri în IT şi în acelaşi timp o Capitală cu potenţial să dezvolte mobilitatea pentru cetăţenii săi, graţie principiilor sistemelor integrate de transport", a declarat eurodeputata PSD.

"Time is money"

Claudia Țapardel a continuat: "Tehnologia ne permite astăzi să vorbim despre integrarea unui sistem de transport unic în Europa. Implementarea acestui tip de sistem, mai rapid, mai comod şi mai eficient pentru călători trebuie să aibă loc acum. "Time is money"- cu fiecare moment în care întârziem implementarea Biletului Unic în Europa, pierdem posibilitatea de a economisi bani şi alte resurse, care, la rândul lor se pot întoarce pentru dezvoltarea unei infrastructuri eficiente, mai ales în zone precum România, unde avem nevoie de aşa ceva". 

Sistem integrat de transport: economic, ecologic și comod

În vară, europarlamentara PSD a organizat la Bruxelles conferința "The Future of Seamless Travel" despre oportunitatea introducerii Biletului Unic în Europa. Stakeholderii din tehnologie şi transport au făcut progrese către acest scop şi au preluat tema în numeroase mese rotunde şi conferinţe în toată Uniunea Europeană. Claudia Țapardel a precizat: "Este foarte bine că mediul privat are un interes real în dezvoltarea unui sistem integrat de transport. Avantajele sunt în primul rând pentru pasager, care poate să îşi planifice urban, interurban şi internaţional călătoriile în cel mai eficient mod cu putinţă: economic, ecologic şi comod". 

"Imaginaţi-vă cum ar fi să călătorim în toată Europa folosind doar un smartphone"

"Ne îndreptăm, fie că ne dăm seama sau nu, către un nou model de mobilitate în Europa şi în lume. Pieţele de transport devin puternice, infrastructura inovatoare şi dezvoltată, tehnologia din ce în ce mai răspândită celor mulţi. România poate profita în primul rând de statutul său privilegiat în ceea ce priveşte tehnologia. Suntem în topul mondial în ceea ce priveşte viteza de Internet, raportul preţ calitate este aproape imbatabil în Europa. De ce să nu profităm de aceste avantaje şi să le integrăm într-un sistem de transport avangardist şi eficient. Imaginaţi-vă cum ar fi să călătorim în toată Europa folosind doar un smartphone", a conchis Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel