Sistem 112. Marian Murguleţ: Lunar vom veni cu o situaţie la zi privind progresele în implementarea măsurilor de îmbunătăţire a sistemului 112

[] []

08 aug 2019 / 20:54
Salveaza PDF Comentarii

Secretarul de stat pentru tehnologia informaţiei Marian Murguleţ, membru în Comitetul interministerial pentru sistemul de situaţii de urgenţă 112, a anunţat joi seara că lunar se va prezenta o situaţie la zi privind progresele realizate pentru implementarea măsurilor de îmbunătăţire a sistemului 112. 

'Raportul (Comitetului interministerial pentru sistemul de urgenţă 112 - n.r.) cuprinde o serie de măsuri foarte clare, cu instituţii responsabile la fiecare măsură şi cu termen maxim de realizare. Este inclusă în raport o matrice a responsabilităţilor fiecărei instituţii, în vederea implementării sistemului de localizare AML şi, de asemenea, un plan clar de implementare care ne arată că în următoarele opt luni acest sistem va fi implementat la nivel naţional. Am propus doamnei prim-ministru instituirea unor mecanisme de control al îndeplinirii măsurilor propuse în raportul comitetului interministerial şi, de la nivelul Secretariatului General al Guvenului, de la nivelul Guvernului, lunar vom veni cu o situaţie la zi privind progresele realizate pentru implementarea măsurilor de îmbunătăţire a sistemului de urgenţă 112', a spus Murguleţ, la Palatul Victoria.

El a adăugat că cele 14 măsuri prezentate în raportul comitetului interministerial sunt măsuri concrete. Marian Murguleţ a amintit măsurile ce urmează a fi luate pe termen scurt: modificarea legislaţiei pentru a putea implementa cât mai urgent sistemul de localizare avansat de tip AML, testarea şi operaţionalizarea soluţiei de localizare de tip AML, reconfigurarea infrastructurii proprii a operatorilor de telefonie mobilă în parteneriat cu STS, promovarea aplicaţiei apel 112, lansată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în februarie 2019, care permite pentru cei cu telefoane de tip smartphone localizarea cu o precizie sporită.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23