Urmărește emisiunea live


Șerban Nicolae către Victor Costache: Toți spun că sunteți un bun medic, nimeni nu vorbește despre calitățile manageriale

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae i-a criticat abilitățile manageriale lui Victor Costache în timpul audierilor pentru învestirea în funcția de ministru al Sănătății. 

"Să nu vă mire prezența mea aici. Doi dintre miniștri Sănătății, în ultimii 30 de ani, cu aprecieri relativ pozitive nu erau neapărat medici. Toți cei care v-au apreciat pentru calitățile profesionale au scos în evidență faptul că sunteți un foarte bun medic. Nimeni nu a vorbit și nu am văzut referințe speciale legate de abilitățile manageriale și mai ales ale unui sistem public de sănătate. Am atras atenția asupra faptului că obligația de a avea un sistem public de igienă și sănătate, pentru stat, este prevăzut în Constituție! Sistemul public de sănătate nu este nici vreo moștenire, nici vreun moft, nici vreo obișnuință care vine de la întemeierea statului român modern, ci este o obligație constituțională în cazul acelui pachet de drepturi individuale ale cetățenilor români, dreptul la ocrotirea sănătății", i-a spus Șerban Nicoale lui Victor Costache, în timpul audierilor.

"Fiind în Parlament, să știți să declarațiile mele au caracter politic, dvs. fiind propus ca ministru. Nu sunteți propus chirurg, nu sunteți propus cardiolog, nu sunteți propus medic în general", a completat el. 

Ce a răspuns Victor Costache

"În ceea ce privește capacitățile mele de a manageria sistemul sanitar, este aprecierea dvs. și nu-mi rămâne decât sarcina de a vă convinge că vă înșelați", i-a răspuns Victor Costache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel