Sențințe Colectiv. Costin Mincu, unul dintre patronii clubului: Acest lucru nu s-a discutat. Nu a fost anchetat

Costin Mincu, unul dintre patronii clubului, a făcut declarații după sentințele de astăzi în cazul Colectiv. Fiecare patron al Colectiv a primit 11 ani și 8 luni de închisoare.

"Este o decizie nedreaptă. Noi am pledat nevinovați referitor la acuzaţiile aduse de Parchetul General. Ne susţinem nevinovăţia în continuare şi aşteptăm a doua parte a acestui proces, apelul. Vom ataca decizia", a declarat Costin Mincu la Antena 3.

"Nouă ni se impută neconformităţi ale spaţiului. Înţeleg asta şi am înţeles asta după. În condiţiile în care clubul a fost autorizat şi avizat de instituţiile statului, a fost verificat de experţi, în condiţiile în care amenajarea nu a fost făcută de noi, apelând mereu la experţi, nu știu ce aş fi putut face diferit. Am făcut exact cum se făcea în toate spaţiile din această ţară. Am mers la primărie, am cerut avizare şi autorizare, le-am obţinut. Renovarea nu am făcut-o în regie proprie, aşa cum s-a scris în presă, am apelat la o firmă de construcţii. Reprezentantul firmei i-a spus judecătorului că dânsul ne-a oferit acel burete pe care l-am achiziţionat, nereprezentând cea mai ieftină soluţie.

"Nu pot să înţeleg acuzaţia Parchetului"

Nu pot să înţeleg acuzaţia Parchetului. Ne acuză de o achiziție ieftină. Nu există niciun fel de lege care să te acuze de o achiziţie ieftină, ci de neconformităţi. Clubul a fost autorizat şi avizat de statul român prin instituţiile lui. Da, nu am avut autorizaţia de funcţionare la incendiu, la fel cum nu a avut-o toată ţara, cum s-a văzut după. Dar noi, faţă de alţii, am fost controlaţi, ni s-a verificat spaţiul, ni s-au întocmit documente de către cei doi ofiţeri ISU Bucureşti şi printre documente, totuşi, au efectuat planul de evacuare", a mai declarat Costin Mincu.

"Eu cred că, în principal, este vina pirotehnistului"

"Cred că niciun om fără pregătire nu poate să prevadă un incendiu care începe şi se termină în 153 de secunde. În acelaşi timp, nu vreau să înţelegeţi că susţin teoria conspiraţiei. Eu nu cred că focul a fost pus, dar acel material de pe tavan a ars în 153 de secunde, mult prea repede. Cu tot regretul, eu cred că, în principal, este vina pirotehnistului care a montat artificii de exterior în interior, dar este doar părerea mea. Aş vrea să vă spun un lucru care nu s-a discutat deloc în aceşti ani. Au existat organizatori! Noi nu am fost organizatorii concertului, ci proprietarii care au închiriat spaţiul unor organizatori. Procurorii nu au înţeles să ancheteze acest lucru. Cu regret, pentru că organizatorii au decedat, dar, probabil, dacă ar fi trăit, ar fi fost parte din dosar", a mai spus patronul de la Colectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel