Se conturează lista Cabinetului Ponta. Vezi primele nume

După o noapte de negocieri între PSD, PNL și PC, începe să se ajungă la un consens în privința mai multor portofolii ale Guvernului Victor Ponta.

Vineri seara, după desemnarea lui Victor Ponta de către președintele Băsescu pentru formarea unui nou guvern, au început negocieri între PSD, PNL și PC în vederea nominalizărilor pentru portofoliile de miniștri.

Astfel, la Ministerul de Interne ar putea fi Ioan Rus, care a mai ocupat acest portofoliu în Cabinetul Adrian Năstase, în perioada 2000 - 2004, când a reușit obținerea dreptului de liberă circulație pentru români în UE.

Ministerul Justiției îi va reveni lui Dan Șova, senator PSD și avocat.

La Ministerul Agriculturii, Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator.

Ministerul Afacerilor Externe ar putea reveni lui Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din Senat.

La Ministerul Sănătății, Nicolae Bănicioiu,  medic, deputat PSD.

Ministerul Culturii ar putea  fi ocupat de către Mircea Diaconu, senator PNL, actor de mare valoare al scenei românești.

La Ministerul Economie, Iulian Iancu, deputat PSD, fost secretar de stat în perioada 2000-2004, în Guvernul Adrian Năstase, specialist binecunoscut publicului din numeroasele apariții televizate.

Deputatul PSD Ion Mocioalcă va ocupa portofoliul de la Ministerul Mediului. Acesta este șeful Departamentului de Mediu al PSD și președintele organizației PSD, Caraș Severin.

Ministerul Apărării Naționale ar putea reveni generalului în rezervă, Corneliu Dobrițoiu, membru PNL, care a fost secretar de stat în Guvernul Tăriceanu.

Redacția De Ce News vă va ține la curent și va updata în permanență informațiile referitoare la formarea Cabinetului Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel