EXCLUSIV  Scandal politic TV: ”Nebuni”, ”de Spitalul 9”. Psihiatru: EFECT DRAMATIC- VIDEO

Roxana Neagu / 16 oct 2017 / 14:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu a vorbit, la interviul DCNews LIVE de luni, despre stigmatizarea socială a persoanelor cu boli psihice. 

Psihiatrul Dan Plelipceanu a subliniat ”tulburările psihice se izbesc de un fenomen social global, care este stigma, stigmatizarea socială a bolii psihice, a pacientului psihic, a familiilor pacientului psihic și a instituțiilor psihiatrice.”

”Ar trebui să deschidem într-o seară un televizor, să mutăm pe diferite canale. Vom vedea că sunt folosite cuvinte de genul: nebuni, să se ducă la Spitalul 9, e neserios, e de spitalul 9 în certurile cu iz politic. Asta traduce o anumită proiecție a societății față de bolnavul psihic foarte dramatică mai ales pentru familiile pacienților psihici și care are consecințe, din păcate, nefericite asupra noastră, a tuturor, pentru că face ca societatea să refuze să abordeze deschis, coerent, aplicat acest gen de fenomene”, a precizat psihiatrul. 

[citeste si]

Dan Plelipceanu a subliniat că ”Diagnosticul este întârziat prin ignorarea sau refuzul ca cineva să se gândească că un prieten sau un membru al familiei are nevoie de un ajutor psihiatric sau de o investigație care să diagnosticheze o tulburare psihică când apare un comportament ciudat, o retragere socială la un adolescent, o schimbare a comportamentului neașteptată, care este ignorată sau pusă pe seama unor crize de adolescențe.” 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27