Șapte liceeni români, campioni la cea mai mare competiție de robotică din Rusia

Echipa AutoVortex, formată din 7 elevi de la licee din București, a obținut locul 1 și medalia de aur la FIRST Russia Robotics Championship.

Echipa AutoVortex s-a calificat la acest eveniment în urma finalei de la Campionatul Regional de Robotică din St. Petersburg din decembrie 2019.

Echipa AutoVortex a fost format din: Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru și Ștefan Roșca - Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Dunuta Andrei - Colegiul Național Sf. Sava Vasile Theodor - Colegiul Național Ion Neculce. Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuț Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Doi roboți, construiți și programați în Java 

Cei doi roboți ai României, construiți și programați în Java de elevi, au jucat toate meciurile de calificare cu brio și în finală au format alianța care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe rusești. De asemenea, echipa a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios și avansat din punct de vedere tehnic.

Echipa AutoVortex va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume. AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la București în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc între 20 și 22 martie la Sala Polivalentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel