Săptămâna Shakespeare sărbătorită la Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis, condiții casting audiții
Teatrul Metropolis, condiții casting audiții

Sunteți așteptați la Teatrul Metropolis, în perioada 19 aprilie – 23 aprilie 2016 la Săptămâna Shakespeare, săptămână dedicată spectacolelor marelui dramaturg William Shakespeare.

Teatrul Metropolis dorește să se alăture evenimentelor ce marchează, în întreaga lume, 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, 400 de ani în care marele dramaturg s-a dovedit nemuritor prin opera lăsată moştenire, astfel, la iniţiativa directorului George Ivaşcu, prezintă în luna aprilie Săptămâna Shakespeare:

A douăsprezecea noapte – marţi 19, vineri 22, sâmbătă 23 aprilie, ora 19.00
Romeo şi Julieta – miercuri 20 aprilie, ora 19.00
Visul unei nopţi de vară – joi 21 aprilie, ora 19.00

Spectacolele Teatrului Metropolis sunt cuprinse și în Calendarul cultural „Shakespeare Lives" al British Council România.

„Nu am intenționat să fac montări comemorative. Pur și simplu m-am gândit la acest triptic, „Visul unei nopți de vară", „A douăsprezecea noapte" și „Romeo și Julieta", montate la Teatrul Metropolis, un triptic în care se vorbește despre iubire și pierdere. În „Visul unei nopți de vară" avem de-a face cu o dezorganizare completă a simțurilor, o transformare abruptă a identităților. Este piesa cea mai apropiată de timpurile noastre, în care suntem foarte preocupați de identitățile sexuale. „A douăsprezecea noapte" este o comedie a genurilor, tot o temă extrem de actuală. Într-o zodie a feminismului, această piesă vine cu o pondere comică pe o temă atât de importantă. Iar „Romeo și Julieta" este o comedie cu final tragic, în care eroul principal este ura. Se întâmplă asta și în Europa, în lumea noastră, dar, la Shakespeare, ura aneantizează iubirea. Mi s-a părut important să existe aceste trei texte într-o suită a unui repertoriu", a spus Victor Ioan Frunză.

Rezervari bilete la tel:
*7707 si 021 210 51 08
Cumpara bilete on-line:
www.teatrulmetropolis.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel