Rusia refuză să îi acorde viză de intrare unui senator american

Senatorul american Chris Murphy a anunţat marţi că Rusia a refuzat să îi acorde o viză, transmite Reuters. Parlamentarul democrat, membru în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, a precizat că intenţiona să facă o vizită în Rusia în cadrul unei delegaţii a Congresului, din care urmează să facă parte atât democraţi, cât şi republicani.

"Odată cu dezmembrarea acordurilor recente de control al armamentului şi opoziţia internă semnificativă faţă de regimul autoritar al lui Vladimir Putin, momentul de faţă poate fi periculos pentru relaţiile fragile dintre ţările noastre şi e păcat că Rusia nu este interesată de dialog", a declarat Murphy într-un comunicat.

Rusia a refuzat de mai multe ori în ultimii ani să acorde vize unor parlamentari americani, în special celor care au insistat să se adopte sancţiuni împotriva Moscovei după agresiunea din Ucraina şi amestecul în alegerile din SUA.

Incidentul are loc în contextul divergenţelor dintre Statele Unite şi aliaţii lor privind reprimirea Rusiei în G7, grupul celor mai dezvoltate ţări, remarcă agenţia.

Preşedintele american Donald Trump a apreciat săptămâna trecută că ar fi cazul ca Rusia să revină în grup. El a declarat presei că predecesorul său, Barack Obama, a fost cel care a dorit să excludă Rusia din fostul format G8. Alte ţări membre ale G7 au ridicat obiecţii.

Marţi, mai mulţi senatori americani au anunţat că i-au scris lui Trump pentru a-şi exprima opoziţia faţă de reprimirea Rusiei. Liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, şi colegii săi Jack Reed, Bob Menendez şi Mark Warner - democraţii cu rangurile cele mai înalte din comisiile Senatului pentru serviciile armate, relaţiile externe, respectiv informaţii - au semnat textul în care menţionează ca motiv invadarea Crimeii de către Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel