Romii care au ocupat bazilica San Paolo au primit ouă roşii de la Papă

papa
papa

Papa Benedict al XVI-lea le-a trimis, luni, ouă roşii romilor români care au ocupat vineri bazilica San Paolo, una dintre cele mai vechi din Roma, relatează agenţia Ansa.

În timpul mesajului Urbi et Orbi de duminică, Papa Benedict le-a cerut ţărilor din întreaga lume să fie mai "deschise" faţă de primirea de imigranţi şi refugiaţi şi l-a trimis pe reprezentantul Secretariatului de Stat al Vaticanului, monseniorul Fernando Filoni, să îi viziteze pe romi şi să le transmită sprijinul său.

Monseniorul Enrico Feroci, directorul organizaţiei Caritas, le-a trimis ouă roşii romilor, dintre care majoritatea sunt români şi care au fost transferaţi la un adăpost catolic. Acesta a luat prânzul, luni, cu familiile separate în timpul ocupării paşnice a bazilicii.

Primarul Romei amână demolarea taberelor de romi

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat că operaţiunile de demolare a taberelor de romi din Roma vor continua abia după ceremoniile de beatificare a fostului Papă Ioan-Paul al II-lea, potrivit paginii online a agenţiei Adnkronos.

"După beatificarea lui Ioan-Paul al II-lea vom continua operaţiunile de demolare, pentru că nu putem accepta ca în oraşul nostru să existe peste 100 de tabere de nomazi ilegale", a declarat Gianni Alemanno. "Nu sunt toţi în situaţii disperate, mulţi au case în România, dar vin la Roma pentru a obţine bani în mod ilegal", a reiterat primarul capitalei Italiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel