Romgaz intră pe piața energiei electrice

Romgaz
Romgaz

Cel mai mare producător de gaze naturale din România, compania Romgaz, a intrat pe piața de energie electrică din poziția de vânzător.

Romgaz a inaugurat piața centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică, administrată de OPCOM (bursa energiei). Compania va lansa o ofertă pentru vânzarea unui pachet de energie de 429.065 MWh, iar licitația va avea loc pe 21 martie. Prețul minim cerut este apropiat de media pieței, fiind de 204,5 lei/MWh, cu tot cu transportul, dar fără TVA. Perioada de livrare va fi 1 aprilie-31 decembrie 2013.

Romgaz va intra pe piața energei electrice după ce, în luna ianuarie a acestui an, a preluat de la Elcen, Sucursala Electrocentrale Mureș, Termocentrala de la Iernut. Cumpărarea termocentralei Iernut  a presupus reducerea creanțelor de peste 650 de milioane de lei.

Centrala de la Iernut are o capacitate de circa 800 MW, aproape la fel de mare ca cea de la Brazi, de 860 MW, a companiei Petrom. Capacitatea centralei depășește și puterea reactorului de la Cernavodă, de 700 MW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel