România - Israel, relații. Iohannis, întâlnire cu preşedintele Organizaţiei Mondiale Sioniste

Ema Apostu / 06 noi 2019 / 16:17 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Organizaţiei Mondiale Sioniste, Avraham Duvdevani, cu care a discutat despre relaţia bilaterală dintre România şi Israel.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că Statul Israel este un partener de încredere al României, între cele două state existând 71 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte, bazate pe dialog politic şi bună colaborare. Şeful statului a afirmat şi că va acorda în continuare o atenţie deosebită parteneriatului dintre România şi Statul Israel, potrivit Agerpres.

"În ceea ce priveşte combaterea antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat eforturile României în acest sens şi a precizat că este nevoie şi în viitor de o implicare accentuată a factorilor responsabili, de aplicarea cu rigoare a legislaţiei în domeniu şi de promovarea educaţiei despre Holocaust", arată Administraţia Prezidenţială.

Dezvoltarea relaţiilor dintre România și Israel

 

Preşedintele Organizaţiei Mondiale Sioniste şi-a manifestat aprecierea pentru implicarea preşedintelui României în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state, dar şi pentru demersurile întreprinse în direcţia promovării istoriei şi culturii comunităţii evreieşti. În acest sens, el i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Din delegaţia prezentă la întâlnirea cu preşedintele Iohannis au mai făcut parte Dubi Bergman - consilier al preşedintelui Organizaţiei Mondiale Sioniste şi director în cadrul organizaţiei, Remus Pricopie - rectorul SNSPA şi Liviu Rotman - directorul Centrului de Studii Israeliene din cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23