EXCLUSIV  România, declin demografic. Mai slabi decât Bulgaria. Medicul Suciu: 20% dintre femei nu merg la ginecolog. VIDEO

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Celebrul medic ginecolog Nicolae Suciu spune că România are un declin demograf accelerat, cu un spor al natalității mai mic decât statele vecine. Profesorul Suciu spune că peste 20% dintre românce nu se prezintă la medic pentru monitorizarea sarcinii. 

"Din nefericire avem un declin demografic, care continuă de 25 de ani. Un spor negativ care și el este negativ în statistici, cu aproximativ 60 000 de cetățeni români mai puțin în fiecare an, din cauza declinului natalității. Avem o natalitate de 8.5-8.8, mai mică decât în țările învevinate. Bulgaria are 9, dar putem merge și mai departe, Germania are 10, Olanda are 10 și un pic. Este o natalitate care a scăzut mai ales după anul 2000," a spus Nicolae Suciu.

Nasc fără monitorizare prealabilă 

Foarte multe românce nu își fac nici un fel de investigație până în momentul în care ajung să nască. Medicul spune că este important ca femeile însărcinate să își monitorizeze sarcinile pentru a nu ajunge la complicații. 

"Tot cifrele ne țin pe pământ și trebuie să ținem cont de evidențele naționale statistice pentru că ele ne orientează și uneori obiectivează cauzele și arată cum se poate implica resursa umană a specialității de obstetrică ginecologie sau alți factori care decid politicile de sănătate într-un trend pozitiv sau abordare pragmatică. În 2016-2017 am avut aproximativ 120 000 de nașteri. Aproape 21-22% din numărul pacientelor nu au făcut nici un fel de investigație până la naștere. Nu au avut nici un fel de consultație prenatală. Au venit la medic doar în momentul în care au născut. Trebuie să chemăm pacientele să se ia în evidență în primul trimestru de sarcină. Trebuie să avem un istoric să vedem cum a venit sarcina, ce probleme de sănătate a avut înainte," a mai spus Nicolae Suciu.

Vezi răspunsul complet:

 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel