România dă în clocot odată cu preluarea de către PSD a funcției de prim-ministru. Unde au fost ascunși, vreme de doi ani, toți nemulțumiții?

foto gov.ro
foto gov.ro

Odată cu rotativa guvernamentală și numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier, s-au adunat și s-au înmulțit revoltele sociale.

Greve peste greve, nemulțumiri peste nemulțumiri, solicitări peste solicitări. În ultimii aproape doi ani, am avut o viață politică liniștită, monotonă. Chiar dacă se aprindeau niște fitile, se stingeau rapid și părea că niciun nemulțumit nu trăiește în această țară, România. Peste tot era pace și liniște. Niciun protest semnificativ nu a mai deranjat Palatul Victoria. Niciun ministru nu a fost vinovat de nimic și nimeni nu s-a trezit nemulțumit de vreun salariu. N-au fost greve, proteste, totul a fost flower power și părea că PSD și PNL vor trăi fericiți împreună cu țara până la adânci bătrâneți. 

Aproape scriu basme. A fost odată ca niciodată un guvern perfect care a făcut ca țara să trăiască în pace și liniște și totul era în fiecare zi la fel de frumos. 

Odată cu venirea PSD la guvernare prin persoana premierului  - deși PSD a fost și înainte la guvernare și PNL continuă să fie și el prezent în Executiv - a venit potopul. 

Nici bine nu a fost confirmat în funcție Marcel Ciolacu - de fapt, încă nu fusese numit - că au început să apară nemulțumirile în diverse sectoare profesionale. Unii după alții, au cerut salarii mai mari și și-au exprimat diverse nemulțumiri prin greve și proteste.

Departe de mine de a fi o simpatizantă PSD, prefer anumiți politicieni și nu partide - și acum chiar nu e cazul, dar scriu ce constat, ceea ce, probabil, observăm cu toții. Odată cu venirea lui Marcel Ciolacu la guvernare, a început un adevărat cutremur în România.

Pare că, timp de doi ani, a fost ținut capacul forțat pe oala sub presiune și acum, tot forțat, a fost deschis și totul a dat în clocot. Avem deja doi miniștri out din Guvern - responsabilitatea lor nu o discut eu aici, avem greve în ”n” sectoare profesionale, poate cele mai semnificative în justiție și educație. 

Și dacă până astăzi nu s-a erodat semnificativ PSD la guvernare, conform sondajelor, pare că cineva a apăsat accelerația erodării social-democraților și că nu are de gând să o slăbească până la alegerile din 2024, pe principiul: na, poftim, vă place ce vă oferă PSD?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel