Român, premiat la Geneva pentru invenția care reduce consumul de benzină

pompa benzina
pompa benzina

Inginerul auto Corneliu Birtok-Băneasă a reuşit să câştige medalia de aur şi premiul delegaţiei din Hong Kong la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva cu un dispozitiv de transfer al aerului care reduce consumul de carburant cu peste 5% la camioane şi autobuze, în condiţii de trafic.

"Am fost jurizat de patru membri ai unui juriu internaţional, specialişti în industria auto. Aceştia au apreciat aplicabilitatea invenţiei mele, în special eficienţa în cazul autobuzelor, unde viteza de deplasare este redusă şi sunt multe opriri. Cu toate acestea, dispozitivul dinamic de transfer al aerului (DDTA) îşi păstrează eficienţa, iar consumul de carburant se reduce cu până la 7%", a declarat sâmbătă inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, aflat încă la Geneva.

Invenţia inginerului din Deva a fost testată de acesta timp de trei ani, pe camioanele unei firme din Deva. Probele practice au arătat o reducere a consumului de carburant cu 5-7% şi o creştere a puterii motorului cu 4%, în condiţii de trafic normal. Rezultatele au fost confirmate şi în condiţii de laborator, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

"Dispozitivul este testat acum şi pe autobuzele companiei de transport local din municipiul Alba- Iulia, iar rezultatele sunt foarte bune", a adăugat Corneliu Birtok-Băneasă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel