Român, acuzat de fraudă în Belgia. S-a folosit de numele jucătorilor de la FCSB

Numele unor jucători de la FCSB a fost folosit pentru o fraudă de sute de mii de euro în Belgia. Sursa foto: Facebook FCSB
Numele unor jucători de la FCSB a fost folosit pentru o fraudă de sute de mii de euro în Belgia. Sursa foto: Facebook FCSB

O companie belgiană de telecomunicații îi cere unui român de 50 de ani daune în valoare de 1,7 milioane de euro, după ce acesta a creat un sistem de fraudare în orașul Nieuwpoort, din nordul țării.

Românul, Victor-George B., folosea cartele preplătite pentru a trimite SMS-uri. ”Așa zisele SIMbox-uri sunt un fel de 'super telefoane' pe care diverse companii le folosesc pentru a trimite mesaje automate. Spre exemplu, mesaje de schimbare a parolei sau cu coduri”, scrie publicația Het Laatste Nieuws.

Potrivit sursei citate, acest lucru este legal, câtă vreme ceri permisiunea operatorului de telecomunicații, care primește un comision pentru fiecare astfel de mesaj. Românul nu a făcut asta și, potrivit presei belgiene, a cumpărat mii de cartele preplătite, oferind acest serviciu prin SMS mai multor firme.

Operatorul de telecomunicații a observat milioanele de mesaje trimise de pe numele românului și l-a contactat. Victor-George B. a continuat însă ”afacerea”, folosindu-se de numele jucătorilor de la FCSB sau din desene animate românești.

Profit de sute de mii de euro

Potrivit sursei citate, românul ajunsese să cumpere mii de cartele pe zi, din Bruxelles. În total, a făcut un profit de 215.000 de euro, bani descoperiți în conturile sale.

El este acum judecat, având cinci capete de acuzare pentru fraudă financiară, după ce nu a plătit niciun cent impozit pentru ”câștigurile” sale.

”Recunoaște totul și îi pare rău. Clientul meu a început acum o nouă viață, ca muncitor în construcții în țara sa natală. Solicită ca banii confiscați să fie transferați ca parte a despăgubirilor solicitate”, a declarat avocatul, conform digisport.ro

Verdicul urmează să fie dat pe 2 februarie, de către un tribunal din Veurne. Dacă este găsit vinovat, românul va sta doi ani după gratii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel