Robert Cazanciuc comentează propunerea lui Liviu Dragnea, despre demnitatea umană

Robert Cazanciuc a afirmat că este necesară o formă de protecţie a demnităţii umane. Ministrul Justiţiei a precizat că nu cunoaşte integral propunerea legislativă pentru promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiată de Liviu Dragnea şi adoptată de Senat.

"Este o iniţiativă parlamentară. Am văzut-o. Nu cunosc textul integral să vă spun dacă aş fi avut sau nu vreo observaţie faţă de acest text, dar ideea de protecţie a demnităţii umane este evidentă. Nu trebuie decât să ne uităm în zilele noastre în jurul nostru să ne dăm seama că este nevoie de o formă de protecţie. Care este cea mai adevărată formă de protecţie poate fi răspunsul în această lege sau poate fi răspunsul în altă parte", a declarat, la Senat, Robert Cazanciuc, potrivit Agerpres

[citeste si]

Întrebat dacă propunerea legislativă a social-democratului Liviu Dragnea nu are prevederi care s-ar suprapune legislaţiei actuale, Robert Cazanciuc a răspuns: "Dacă va fi o dublă reglementare, cineva va semnala acest lucru. Relaţiile dintre oameni, sociale, evoluează permanent. E greu să spui dacă un text mai vechi de acum 10 ani mai corespunde la un moment dat unor nevoi de protecţie. O să vedem forma finală a legii".

Senatul a aprobat, în şedinţa plenului de miercuri, propunerea legislativă privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiată de Liviu Dragnea, potrivit căreia defăimarea socială se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei. Senatul a aprobat-o în calitate de primă Cameră sesizată, cu 52 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi trei abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel