Richard Branson şi Jeff Bezos, îmbrăcaţi de două companii diferite pentru călătoria în spaţiu

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Branson şi Bezos vor avea costume de la companii diferite cu ocazia primei călătorii comerciale în spaţiu. 

Primul costum folosit în 1961 de astronautul rus Yuri Gagarin a fost preseurizat şi era dotat cu o cască cu vizor, nedetaşabilă, un sistem de susţinere a vieţii şi un guler de cauciuc gonflabil, în caz de aterizare de urgenţă în apă.

În curând, vom asista la primele lansări în spaţiu ale celor doi miliardari, Richard Branson şi Jeff Bezos. Noua eră a călătoriilor comerciale spaţiale vine cu întrebarea: ce haine purtăm în spaţiu?

Vollebak, un brand de haine din Marea Britanie, şi-a propus să rezolve această dilemă. Compania elveţiană producătoare de textile, Schoeller, s-a alăturat proiectului.

Cele două companii au venit cu un concept nou de haine pentru viitorii temerari ai spaţiului, scrie Mediafax.

O femeie de 82 de ani, alături de Bezos în zborul spaţial 

O femeie de 82 de ani, Wally Funk, îl va însoţi pe Jeff Bezos în spaţiu la bordul unui zbor al companiei sale Blue Origin, pe 20 iulie, devenind cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu, a anunţat joi compania, potrivit AFP. Funk va fi al patrulea pasager al acestui prim zbor cu echipaj al companiei de turism spaţial, alături de miliardar, de fratele său, Mark Bezos, şi de câştigătorul unei licitaţii al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, transmite Agerpres.

În anii '60, Wally Funk făcea parte dintr-un program privat numit "Mercury 13", un grup de 13 femei care au trecut aceleaşi teste ca şi astronauţii bărbaţi selectaţi în cadrul programului Mercury al NASA pentru a trimite primii americani în spaţiu.

"Mi-au spus că am făcut treaba mai bine şi mai repede decât oricare dintre bărbaţi", a declarat Wally Funk într-un videoclip postat pe contul de Instagram al lui Jeff Bezos la momentul anunţului. "Am spus că vreau să fiu astronaut. Dar nimeni nu a vrut să mă ia. Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus. Voi iubi fiecare secundă".

"Nimeni nu a aşteptat atât de mult", a scris Jeff Bezos în postarea sa. "Bine ai venit în echipaj, Wally".

Wally Funk a devenit prima femeie inspector a agenţiei americane de aviaţie, FAA. Ca pilot, ea a acumulat 19.600 de ore de zbor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel