Rezultate PISA. Zamfir, critici la adresa Monicăi Anisie: Mentalitate mediocră a unui profesoraş. Atât poate!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Daniel Zamfir a adus mai multe critici la adresa noului ministru al Educației, Monica Anisie, după reacția sa față de rezultatele slabe ale testelor PISA.

"Dincolo de ce spune doamna ministru şi cum apreciază domnia sa, nu pot să nu constat remarcile pe care le face fostul prim-ministru Cioloș. Este tupeu maxim, tu care ai fost premier, ai păstorit ţara asta... Dacă nu mai înşel, chiar doamna Anisie a fost secretar de stat în Guvernul Cioloș. Şi domnul Cioloș, acum, critică aşa în nişte termeni extrem de duri un lucru la care şi domnia sa a fost părtaş. Toate guvernele şi-au adus aportul la starea educaţiei, să fie limpede.

Ce este surprinzător la doamna Anisie este ca domniei sale nu i se pare nefiresc. De la an la an, creşte acest procent al celor care intră în categoria analfabeţilor funcţionali. Acesta este lucrul cel mai îngrijorător. Iar doamna care vine din sistemul educaţional, în care a fost profesor... Domnia sa ne arată, scoate în evidenţă o mediocritate care este inacceptabilă în rândul profesorilor. De la ministrul Educaţiei te aştepţi să aibă o viziune, să ştie care sunt problemele sistemului de educaţie şi să le îndrepte. Ori domnia sa ne arată că vine cu o mentalitate plafonată, mediocră a unui profesoraş - după atitudinea domniei sale - care atât poate. Atât poate ministrul Educaţiei? Care e reforma în Educaţie pe care o aşteptăm de la doamna Anisie?", a declarat Daniel Zamfir, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Ce a declarat Monica Anisie despre rezultatele testelor PISA

"Nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare a testelor PISA, e o evalare internaţională. Accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă", a spus Monica Anisie despre rezultatele testelor PISA, unde România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel