RETROSPECTIVĂ 2015. Schimbările politice majore, văzute din PE. Claudia Țapardel: Testul, în 2016

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a vorbit, în exclusivitate, pentru dcnews.ro, despre anul 2015 din punct de vedere politic, dar și despre așteptările de la anul care urmează. 

Despre schimbările politice ale anului 2015, Claudia Țapardel spune că "Anul 2015 va rămâne unul de referință pentru evoluția politică, socială și economică a României. În 2015 a devenit mult mai clară nevoia de schimbare în clasa politică. Societatea civilă a transmis un mesaj ferm către politicieni și partide și eu cred că majoritatea liderilor politici din România au înțeles că trebuie să producă modificări de substanță în structură și în felul în care ne raportăm la interesul public. Mi-aș dori să nu uităm că anul 2015 a fost un an bun pentru România. Guvernarea PSD a produs cea mai substanțială performanță economică din ultimii 15 ani și acest lucru trebuie să rămână foarte clar pentru cât mai mulți români. România are cea mai activă creștere economică din UE, veniturile au crescut constant și avem azi mai multe locuri de muncă decât în 2012 pentru că PSD, prin Guvernarea sa și-a menținut în primul rând promisiunile față de români. La nivel european agenda anului a fost dată de criza refugiaților. Deși securitatea rămâne una dintre principalele preocupări la Bruxelles, să nu uităm că din 2015 putem vorbi de sfârșitul austerității în UE. Avem un plan de investiții ambițios care poate da șanse statelor precum România să se îndrepte către un nivel de trai mai bun". 

Europarlamentara PSD a adăugat "Un ultim comentariu îl am față de numirea unui Guvern de tehnocrați la Palatul Victoria. Așteptările de la acest Guvern sunt mari și vin pe un fond de creștere pe care l-am descris pe scurt mai sus. Situația României este stabilă dar, această stabilitate trebuie să se reflecte inclusiv în modul în care Guvernul transferă creștere și bunăstarea economică în buzunarele românilor". 

Concluzia politică a anului 2015

Concluzia politicianei de sfârșit de an este că "2015 a fost un an complicat, inclusiv cu evenimentele, din păcate tragice, care au determinat schimbări în felul în care privim politica, politicienii și rolul acestora în societate. Concluzia mea cel puțin este că anul 2015 va fi ținut minte ca un an important pentru felul în care se face politică și un an de maturizare accelerată a clasei politice din România, inclusiv prin tranziția așteptărilor mari către politicienii tineri". 

"Testul alegerilor din 2016 este foarte important și trebuie înțeles foarte bine de partide, care trebuie să arate, deschis, că au recepționat mesajele românilor"

Cât despre așteptările de la 2016, Claudia Țapardel spune că "Avem în față un an electoral foarte important. Așteptările sunt mari și acest lucru se va vedea foarte bine la următoarele două runde de alegeri (locale și generale). Românii încep cred eu să vadă foarte bine oferta politică. Sunt mai exigenți, cer performanțe și sunt atenți la cum își fac politicienii datoria. Mă aștept ca în 2016 România să aibă un Guvern stabil, politic, dar format din oameni care au demonstrat că pot produce schimbări semnificative, în bine, pentru români și pentru România. Mă aștept ca în continuare românii să fie activi, interesați și informați și să ceară de fiecare dată ceea ce li se cuvine, de la Guvern, de la Parlament și de la Președinție. Testul alegerilor din 2016 este foarte important și trebuie înțeles foarte bine de partide, care trebuie să arate, deschis, că au recepționat mesajele românilor". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel