Renegocierea PNRR, FĂRĂ ACORD în coaliție. Cîțu trimite PSD la Bruxelles: Cine vrea este liber să o facă! VIDEO

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîțu a făcut câteva aprecieri, marți, la Parlamentul României, legate de afirmațiile ministrului Muncii în privința renegocierii PNRR și majorarea pensiilor, afirmații pe care Marius Budăi le-a făcut în exclusivitate la DCNews.

Florin Cîțu, președintele PNL, a afirmat despre renegocierea PNRR că: ”Cine vrea să facă acest lucru este liber să o facă. Nu să stăm să vorbim. Să meargă la Bruxelles. Eu, când am vrut ceva, m-am dus acolo și am rezolvat”. 

Șeful Senatului a mai spus că: ”Țin să amintesc faptul că PNL a făcut cea mai mare majorare de salarii și pensii, a punctului de pensii” și a adăugat că ”Toți vrem să creștem veniturile, salariile, pensiile!”. 

Întrebat dacă 9,4% din PIB va fi suficient pentru pensii, fostul ministru al Finanțelor a spus că: ”Depinde la ce PIB te referi. Dacă te referi la PIB-ul de acum doi ani, nu, dar dacă te referi la PIB-ul de anul trecut, da. Partidul Național Liberal se află la guvernare pentru a crește PIB-ul”.

Marius Budăi, întrebat la DCNEWS, ce urmează să se întâmple cu salariile și pensiile în contextul PNRR și dacă acesta se poate sau nu renegocia, oficialul a spus că se poate renegocia și a citat articolul 21 din Regulamentul European ”în  care se spune că: ”Modificare PNRR a unui stat membru se poate face respectând elementele de reglementare descrise în document. Deci inclusiv documentul vorbește despre modificări”.

Citește și: Ce se va schimba CONCRET în 2022. Marius Budăi, anunț despre SALARII și PENSII - VIDEO

Oficialul a explicat că: ”Rezolvarea inechităților (n.r. din Legea pensiilor) presupune doi pași și anume, un act normativ de întocmit, avem  legea 127 pe care o vom îmbunătăți dacă este cazul și eliminarea diferențelor mari intre pensiile celor care au aceeași contributivitate. Însă acest lucru înseamnă impact bugetar cu repercusiuni în PIB”.

Ministrul a mai subliniat că ”să pui toate pensiile într-o găleată, fie că sunt pe contributivitate și pe necontributivitate, că numai cele pe contributivitate costă 8% și tu să crezi că la 9,4% te încadrezi și cu rezolvarea inechităților, este nerealist.

Acesta este unul din motivele pentru care Marius Budăi a spus că este necesară renegocierea PNRR dar că bineînțeles că mai trebuie și alte modificări propuse, pe alte domenii, nu numai a pensiilor.

În legătură cu cine va trebui să facă demersurile în privința schimbărilor ministrul a spus că el și colaboratorii săi din minister și-au făcut datoria, au identificat punctele slabe din PNRR și au fost trimise la PSD de unde vor fi discutate în coaliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel