Relația cu divinitatea, un secret al vitalității ființei umane. Dorel Vișan: Omenirea nu a vrut să îl înțeleagă pe Iisus și poate nici nu a putut

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Actorul Dorel Vișan a vorbit despre secretul vitalității ființei umane: credința.

"Secretul este exact această cunoaștere și această relație cu divinitatea, care se numește credință și pe care noi nu o înțelegem exact. Noi nu l-am înțeles pe Iisus, omenirea nu a vrut să îl înțeleagă pe Iisus și poate nici nu a putut. Când spun asta și în discuțiile cu personalități din zona Bisericii, zona religioasă, spun "nu, domnule, că nu, noi nu l-am cunoscut”. Iisus a spus o vorbă, a zis: "Dezbrăcați-vă de omul vechi și de toate faptele lui și îmbrăcați-vă în omul nou, care, înnoindu-se din lăuntru, vă va face să înțelegeți Împărăția Tatălui meu.”

Omul, ca să fie credincios, trebuie să se înnoiască din lăuntru. Spiritul cristic, care lucrează în corporalitatea noastră, și spiritul religios, el ne dă ideea că există o putere, dar noi rămânem la nivelul ideii. Nu trecem la fapte. Ca să trecem la fapte trebuie să te naști din nou, cum a spus Iisus, deci trebuie să te refaci din interior.

Sufletul nostru, prin influența cristică și prin influența sentimentului religios, prin lucrarea lui, e limitat și luminat, dar el trebuie să fie însoțit și de un proces de renaștere. Nu e suficient să mă duc la biserică și să ascult slujba și să zic: "Domnule, trebuie să fiu mai bun, mai înțelegător"... și vin acasă și nu fac... Când vei face, atunci a început înnoirea. Credința fără faptă nu există", a spus Dorel Vișan, în podcastul Avangarda.

Vezi și: "Nenorociților, voi mă boicotați". Dorel Vișan, episod inedit cu regizorul Lucian Pintilie: "El avea niște exagerări"

Dorel Vișan, la Avangarda

Nu a păstrat niciodată în viața sa oamenii care nu l-au iubit: senin, a spus că "nu are rost”. A preferat, în schimb, să îi iubească pe toți cei care, la rândul lor, au în suflet un sâmbure de credință și dragostea pentru adevăr. Și-a ghidat viața după patru sfaturi fundamentale - două, primite de la părinți, celelalte, de la Maica Benedicta și Dan Hăulică. De la el a înțeles că "secretul vorbitului frumos este cunoașterea ca să învârți cuvintele”, dar de la Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta a aflat că a fi recunoscut ca om cultură e o noblețe care obligă.

Prin urmare, Dorel Vișan și-a antrenat mintea și a educat, la rândul său, generații, sub semnul devizei că un actor nu imită, ci reconstituie destine. Dacă i-a fost simplu sau nu, aflăm dintr-un nou episod al podcastului "Avangarda, cu Ionuț Vulpescu”, o întâlnire care cu siguranță va bucura publicul, de vreme ce episodul cu Dorel Vișan din sezonul anterior a atins un număr record de vizualizări. De această dată, dialogul dintre celebrul actor și fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, scoate la iveală detalii personale din viața lui Dorel Vișan, după o excursie inițiatică în Tibet și câteva convorbiri cu unul dintre asistenții lui Dalai-Lama.

De atunci, Dorel Vișan e convins că mintea îmbolnăvește trupul, dar că tot ei îi revine capacitatea de a-l vindeca. Exerciții de meditație și rețete naturiste de ameliorare a unor afecțiuni ne parvin de la Dorel Vișan, dezvăluite printre povești picante de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel