Acad. prof. dr. Irinel Popescu: Cauzele spirituale ale bolilor. Cât de importantă este liniștea sufletului în mecanismul vindecării / video

Irinel Popescu / Inquam Photos / Octav Ganea
Irinel Popescu / Inquam Photos / Octav Ganea

Acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News, a participat la podcastul „Intervievista" de pe ZUnivers Podcasts, unde a vorbit despre cauzele spirituale ale bolilor. 

„Credeți în cauzele spirituale ale bolilor?”, a întrebat Florentina Fântânaru.

„Evident. Am predat un curs întreg pe această temă. Aici trebuie să ajungem la noțiuni care țin de creștinism și poate nu aș vrea să singularizăm, în fond suntem într-o societate deschisă, sunt multe religii, dar există, în creștinism ele se numesc „patimi” și sunt cauze ale bolilor pe care putem să încercăm să le controlăm și al căror control înseamnă și o îmbogățire spirituală a persoanei respective.

În același timp, în mecanismul vindecării, liniștea sufletului este absolut esențială. Deci, un defetist, în primul rând, pierde foarte repede lupta cu boala, un bolnav care se frământă, la fel. Contează calmul, liniștea, seninătatea spirituală, încrederea.

Acestea sunt lucruri care trebuie abordate separat. Nu e menirea chirurgului să o facă. Trebuie făcută la același nivel cu valoarea actului chirurgical, cu aceeași perfecțiune ca și operația în sine.

Părintele chirurgiei moderne în Europa spunea: „ Eu l-am operat, dar Dumnezeu l-a vindecat.” Dumnezeu înseamnă această componentă spirituală care activează niște mecanisme pe care noi nici nu le cunoaștem în întregime, dar care în mod esențial, ajută la vindecare.", a spus Dr. Irinel Popescu.

„Întorcându-ne la ficat, are ficatul de suferit din cauza gândurilor și emoțiilor negative? „Ura, supărarea, frustrarea, mânia din corpul emoțional se vor răsfrânge în boli de ficat pentru că ficatul este cel care trebuie să elimine toxinele și fiind plin de gânduri rele, nu mai poate. Este ca o sită înfundată.” Ce părere aveți?”, a întrebat Florentina Fântânaru.

„N-aș exagera această viziune pentru că toate aceste sentimente sunt componente ale sufletului. Din punct de vedere creștin, sufletul este localizat în inimă și în minte și, la un moment dat, mintea coboară în inimă, deci inima este prima afectată, dar și mintea pentru că dacă le lăsăm necontrolate, toate aceste sentimente, duc la perturbări mintale câteodată serioase. Ficatul mai puțin.

Am auzit în ultima vreme multe exagerări legate de transpunerea unor comportamente spirituale la nivel organic. Trebuie să fim foarte prudenți când afirmăm asemenea lucruri. Evident, inima suferă și gândurile de care vorbiți, sentimentele exacerbate, se transpun la nivelul inimii. Există o ramură a medicinei care se numește psihosomatică și există boli care apar pe fond psihic. (...) Bolile de ficat nu fac parte dintre ele.”, a spus a spus Dr. Irinel Popescu la podcastul „Intervievista" de pe ZUnivers Podcasts. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel