Reguli de siguranță pentru cei care vor să meargă la offroad

Pixabay / Reguli de siguranță pentru cei care vor să meargă la off road
Pixabay / Reguli de siguranță pentru cei care vor să meargă la off road

Offroad-ul este o pasiune palpitantă, care îi oferă șoferului o experință pe diferite terenuri, dar care poate lua turnuri neplăcute la cea mai mică greșeală. 

Cei care au participat la expediții de offroad au trecut prin cel puțin o întâmplare ce ține de siguranța lor și a grupului. Cele mai frecvente întâmplări țin de ciocnirile dintre autovehiculele convoiului, mașinile rămase în noroi, nisip, albii de râu care s-au dovedit a fi mai adânci sau dificile decât păreau la prima vedere ori defecțiuni ale mașinii. Câteva reguli de bază îi pot feri pe novici de probleme cu care se confruntă chiar și profesioniștii. 

1. Asigură-te că ai mașina echipată corect pentru terenul pe care vrei să îl abordezi. În funcție de terenul abordat și sezonul curent, este important ca o mașină de offroad să aibă, în primul rând, cauciucurile potrivite. Pe lângă acestea, în interiorul mașinii ar trebui să existe o șufă, chiar dacă mașina este echipată cu troliu, combustibil de rezervă, o trusă care să ajute la repararea defecțiunilor minore, piese de schimb, dar și o stație radio. Ideal ar fi ca mașina să aibă o revizie făcută, să fie echipată cu amortizoare și chiar diferențial.

2. Nu pleca singur! Chiar dacă un șofer pasionat de offroad nu se află la prima sa escapada de genul, a pleca singur pe teren nu este o decizie bună. Fie ca mai ai o persoană cu tine în mașină, care să poată ajuta pe teren dificil din afară sau ești într-un convoi de mai multe mașini, important este că nu ești singur. 

3. Ești responsabil de cei din jurul tău. Atunci când ești în convoi important este să te asiguri că cel din spate te urmărește, iar cel din față este la o distanță care îți permite să eviți eventualele accidente. La curbe sau schimbarea direcției de deplasare, așteaptă-l pe cel din urma ta și anunță-i pe cei din față (prin faruri, lumini, claxon sau stația radio menționată mai devreme) că este cineva rămas în urmă, scrie ARO Club

4. Respectă mediul înconjurător. Atunci când te afli în natură este ideal să lași mediul în care ai intrat la fel cum l-ai găsit. Tread Lightly este un motto a celor care practică offroad într-un mod cât mai sustenabil, respectând flora și fauna, adaugă ARO Club.  

5. Nu aborda trasee care îți depășesc abilitățile. Atunci când pleci într-o expediție, indiferent de durata și specificul ei, încearcă să te informezi despre teren. Dacă locul pe unde se merge este prea dificil, încearcă să fii spectator pe locul din dreapta prima dată. 

Aceste reguli nu sunt un etalon, ci câteva idei formulate în urma experienței adunate pe teren. Acestora ar trebui să se adauge o singură regulă universal valabilă. Orice ai face, fii în siguranță!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel