Regizorul și actorul Dan Constantin Nasta-Popescu a murit

Regizorul și actorul Dan Constantin Nasta-Popescu a murit la vârsta de 96 de ani, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului va fi depus miercuri la capela Cimitirului Bellu Ortodox, iar slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora 12,00.

Dan Constantin Nasta-Popescu a rămas cunoscut prin rolurile titulare interpretate în piesele "Despot Vodă" de Vasile Alecsandri, "Egmont" de Goethe, "Hamlet" și "Richard al III-lea" de William Shakespeare. În afară de activitatea artistică, Dan Nasta era unul dintre cei mai mari colecționari români de opere de artă.

Citește și: Prim-solista Teatrului "Oleg Danovski" din Constanța a murit la 35 de ani

Artistul își petrecea mare parte din timp căutând și cumpărând obiecte care să-i completeze colecția de artă medievală și etnografică menită să ilustreze evoluția socială și culturală a românilor. Ulterior, a donat această colecție complexului Palatele Brâncovenești — Mogoșoaia.

A fost distins cu Medalia comemorativă "150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu" (2000) "pentru merite deosebite în studierea, editarea, promovarea sau interpretarea operei eminesciene" și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, categoria F — "Promovarea culturii" (2004) "pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel