Radiaţiile de la telefoanele mobile pot cauza cancer, conform unor studii ale OMS

mobil
mobil

O echipă de 31 de oameni de ştiinţă din 14 ţări au ajuns la această concluzie După ce au analizat mai multe studii legate de siguranţa folosirii telefoanelor mobile, o echipă de 31 de oameni de ştiinţă din 14 ţări au ajuns la concluzia că expunerea personală la radiaţiile telefoanelor mobile are un grad ridicat de risc în apariţia cancerului.

Radiaţiile provenite de la un telefon mobil sunt "non-ionizate" (de joasă frecvenţă). Nu sunt precum radiaţiile X, dar pot fi comparate cu radiaţiile emise de un cuptor cu microunde foarte slab alimentat. Aceste unde pot afecta creierul şi pot duce la apariţia unor tumori.  Studiul va sta la baza elaborării unor ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a mai publicat un studiu, anul trecut, realizat pe parcursul a zece ani, în care se arată că folosirea regulată a telefoanelor mobile cauzează cancer la creier.  Potrivit studiului, jumătate de oră petrecută cu telefonul mobil la ureche în fiecare zi sporeşte riscul de apariţie a cancerului la creier cu 40%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel