EXCLUSIV  ”Punea mâna pe telefon și îl suna pe Ceaușescu oricând”. Criticul literar Daniel Cristea-Enache: Care e, de fapt, adevărul

politician
politician

Criticul literar Daniel Cristea-Enache și scriitorul Flaviu George Predescu au vorbit, într-o nouă întâlnire literară, la DC News, despre Adrian Păunescu.

Daniel Cristea-Enache a spus că Adrian Păunescu a avut un rol social și umanitar important, explicând ulterior la ce se referă. 

„A avut un important rol social și - am spune astăzi - umanitar și înainte de 89, când avea alte pârghii la dispoziție. Nu cum se spunea că punea mâna pe telefon și îl suna pe Nicolae Ceaușescu și vorbea cu el oricând, iar Ceaușescu îl asculta. Nu era Ceaușescu omul care să facă așa ceva. Avea întâlniri cu scriitorii, îi plăcea să se întâlnească cu ei, mai ales pentru că avea o imagine liberală pe care căuta să o apere, deși el devenea tot mai rigid. 

Din poziția pe care o avea, de pildă, la revista Flacăra, Adrian Păunescu rezolva foarte multe probleme sociale și umanitare. Atunci, da, punea mâna pe telefon, suna și vorbea direct în stilul său năvalnic și persuasiv cu președintele de Consiliu Județean, secretar de partid etc. Toți erau admiratori înfocați ai lui și se dădeau peste cap să rezolve problema pe care o punea pe tavă Adrian Păunescu”, a spus criticul literar Daniel Cristea-Enache.

„A profitat foarte mult de acest prestigiu al lui de gazetar pentru a face bine unor oameni obișnuiți, femei necăjite, persoane care aveau probleme cu pensia. Asta arată că avea o inimă largă”, a mai spus Daniel Cristea-Enache.

De Ce Citim, despre Adrian Păunescu (II), live la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel