PSD şi UNPR au semnat protocolul de colaborare pentru alegerile locale

Liviu Dragnea și Gabriel Opreaau semnat, joi,  protocolul de colaborare dintre PSD și UNPR doar pentru alegerile locale. Între cele două partide au apărut însă tensiuni destul de mari şi a fost nevoie de o zi întreagă de negocieri aprinse în Parlament şi la un restaurant din Capitală, pentru a se ajunge la un acord.

În urma acestui protocol, cele două partide vor intra pe lista comună la alegerile parlamentare, iar UNPR si PSD vor vota împotriva unei propuneri de lege privind trecerea la alegerea primarilor în doua tururi.

Rămâne în suspans aspectul legat de numarul parlamentarilor UNPR pe lista PSD. Față de acest aspect, Liviu Dragnea a folosit o ironie pentru a explica de ce nu este stipulat în protocol numărul exact de parlamentari pe care PSD-ul il va acorda UNPR la alegerile parlamentare din toamna. Seful PSD a spus ca din moment ce in protocol nu scrie nici cati parlamentari va avea PSD, nu are cum sa scrie nici cati parlamentari va primi UNPR-ul.

Totuși, potrivit unor surse se speculează informația potrivit căreia cele două partide au ajuns la o înțelegere care prevede ca UNPR să promească circa 30 de locuri la parlamentarele din toamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel