PROTESTE PIAȚA VICTORIEI. Un nou PARTID, la MITING: Acuzații la PNL

Foto Agerpres
Foto Agerpres

USR și PMP s-au făcut remarcate în Piața Victoriei de la protestele marți seară, prin liderii lor. Astăzi, un nou partid își anunță prezența. 

”Partidul Noua Dreaptă, în calitate de partid de opoziţie extraparlamentară, protestează faţă de Ordonanţa cu numărul 13 a Guvernului Grindeanu privind modificarea Codurilor Penale în sensul îmblânzirii legii penale. Suntem un partid justiţiar care a militat dintotdeauna pentru înăsprirea legii penale şi soluţia la supraaglomerarea din închisori şi la amenzile primite de la CEDO nu poate fi decât una: construirea de noi penitenciare, suficient de încăpătoare pentru toţi cei care încalcă legea penală.” transmite președintele partidului, Tudor Ionescu. 

PNL, acuzat de oportunism

El adaugă că: ”Suntem deci alături de toţi românii de bună credinţă care ies zilnic în stradă să-şi strige nemulţumirea. La fel au făcut şi vor face mulţi membri ai Partidului Noua Dreaptă din toată Ţara. Însă dacă poziţia noastră este una firească pentru un partid naţionalist, dacă membrii noştri ies în stradă pentru că aşa le dictează sistemul de valori, nu acelaşi lucru îl putem afirma despre activiştii partidelor care compun aşa-zisa "opoziţie parlamentară" şi care ies în stradă din oportunism, nereprezentand altceva decât cealaltă faţetă a medaliei pesediste. Cine contestă acest lucru, să verifice lista mult prea lungă a membrilor PNL cercetaţi penal, trimişi în judecată sau condamnaţi de DNA în ultimii ani. Şi nu ne referim la simpli membri ai Partidului Naţional Liberal ci la deputaţi şi senatori liberali, la primari liberali şi la preşedinţi liberali de Consiilii Judeţene”. 

Iată în continuare comunicatul Partidului Noua Dreaptă, care vrea să se unească cu alte partide naționaliste: 

”Ce motive ar avea naţionaliştii să ceară într-un glas cu Iohannis un referendum care nu va fi altceva decât elevatorul cu care actualul preşedinte va urca din nou în sondaje? Nici unul, în condiţiile în care Klaus Iohannis a refuzat referendumul pentru familia naturală, ignorând 3 milioane de români pe care i-a acuzat de "fanatism religios", susţinând în acelaşi timp căsătoria între homosexuali!

Ce motive ar avea naţionaliştii să ceară într-un glas cu useristii şi peneliştii alegeri anticipate? Nici unul, în condiţiile în care niciun partid pro-naţional nu a intrat în Parlament după alegerile din 11 decembrie 2016 şi în mod categoric niciun partid pro-naţional nu ar intra în Parlament nici dacă ar fi organizate alegeri anticipate anul acesta. Partidul Noua Dreaptă nu a atins pragul electoral sub sigla "Alianţei Noastre", PRM a obţinut puţin peste 1% şi e măcinat de lupte interne între actuala conducere şi partizanii Lidiei Vadim Tudor iar PRU a obţinut 2,7% dar momentan şi în acest partid se confruntă două tabere. Pe cale de consecinţă, în eventualitatea unor alegeri anticipate, atât PRM cât şi PRU ar obţine probabil scoruri mult mai mici. În aceste condiţii, repetăm întrebarea retorică de mai sus: ce motiv ar avea naţionaliştii să ceară într-un glas cu useristii şi peneliştii alegeri anticipate? Nici unul!

[citeste si]

Naţionaliştii ar trebui în schimb să realizeze faptul că nici unul din actualele partide naţionaliste nu va reuşi pe cont propriu. Nici unul din actualele partide nu va intra singur în Parlament nici peste 4 ani. Unica şansă de atingere a pragului electoral de 5% este unirea naţionaliştilor într-un singur partid solid şi puternic care să performeze la europarlamentarele din 2019, care să propună un candidat credibil la prezidenţialele din acelaşi an şi care în 2020 să obţină cât mai multe mandate la alegerile locale şi parlamentare. Altă soluţie, din punctul nostru de vedere, nu există. De aceea, invităm toate partidele mai sus menţionate şi orice alte organizaţii naţionaliste la dialog în vederea identificării unei formule de colaborare pentru următoarele scrutinuri europarlamentare şi prezidenţiale din 2019, locale şi parlamentare din 2020. Propunem perioada 4-20 februarie şi punem la dispoziţie sediul Partidului Noua Dreaptă din București pentru aceste întâlniri urgente şi necesare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel