Programul de guvernare PNL, de austeritate. Lia Olguţa Vasilescu: Este îngrozitor, îşi bat joc!

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat dur programul de guvernare al PNL, despre care a spus că va semăna haos în România. 

"Am studiat doar capitolul pe muncă, acum se analizează şi celelalte capitole. Foarte mult din acest program este plagiat după programele de dezvoltare ale unor directori de companii de stat, care până acum erau numiţi incompetenţi. Este absolut îngrozitor, îşi bat joc de toată munca noastră din ultimii ani. Este clar că  nu vor să aplice nici legea pensiilor, nici legea salarizării. La pensii, situaţia este foarte gravă, se optează pentru pilonul II în dauna pilonului I. De la pilonul I nu ar putea scădea niciodată pensiile, în schimb de la pilonul II se taie acele garanţii pe care noi le-am cerut administratorilor pilonului II prin OUG 114, se elimină posibilitatea optării pentru pilonul I sau II şi se vorbeşte despre ce se va întâmpla în 2060 cu pensiile. Asta e important pentru Guvernul Orban", a declarat Lia Olguţa Vasilescu 

Programul de guvernare, unul de austeritate

"Din câte înţeleg din acest program extrem de prost scris şi alambicat, ascund mult ca să nu îşi dea toată lumea seama ce urmează. Este clar că nu se aplică legea pensiilor, nu se vorbeşte nicăieri de majorarea pensiilor. Ar fi trebuit să crească punctul de pensie, nu se va mai întâmpla. Nu se aplică nici legea salarizării, aici lucrurile sunt foarte clare. Scrie aşa 'evaluarea impactului legii 153 şi promovarea unor măsuri în vederea stabilirii unui echilibru între angajaţii de la stat şi cei de la privat şi eliminarea inechităţilor'. Inechităţile ar fi vouchere de vacanţă, sporuri şi aşa mai departe, care vor fi eliminate. Noi am făcut majorările la bugetari pentru a forţa cumva mediul privat să facă şi ei majorări de salarii. Şi salariul minim pe economie a crescut anual. Nu va mai fi vorba nici acolo de vreo majorare. Este clar un buget de austeritate şi se dă drumul iarăşi la şmecheriile pe care am încercat să le eliminăm", a mai spus fostul ministru al Muncii la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel