EXCLUSIV  PROGRAM INFARCT MIOCARDIC. Eduard Apetrei: ”Merită aplaudat”

Spital
Spital

Profesorul Eduard Apetrei a discutat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, despre succesul pe care îl are programul Ministerul Sănătății privind infarcturile miocardice.

”Acest program eu îl aplaud. Acest program merită toată atenția și este unul din programele cu care Ministerul Sănătății m-a înduioșat un pic, față de tot ce a făcut până acum pentru sănătatea din România. Acest program merită toată atenția și încă o dată merită aplaudat. Ce înseamnă acest program? Un bolnav care are infarct este deplasat rapid la un centru din zona unde locuiește, în București sunt patru spitale care sunr pregătite să primească pe rând, noi avem două zile pe săptămână. Vine bolnavul în intervalul, de la ușă, de când a intrat în spital, până la Coronografie, trec în medie 10-20 de minute maximum până i se bagă acul pe arteră, se vede că are coronara strâmtorată, se face angioplastie și bolnavul e salvat. Acest bolnav poate să plece după două zile acasă. Înainte, trei săptămâni în spital, nu te mișca, dar perioada aia s-a dus. Acum este salvat mușchiul inimii care va muri, o parte din mușchiul inimii moare dacă nu primește sânge. Acest program funcționează foarte bine. Vă spuneam înainte cum a scăzut mortalitatea și speranța de viață a bolnavilor și bolnavul își reia activitatea. Ai un bolnav de 40 de ani care are infarct miocardic acut? După o săptămână el se poate duce la slujbă.”, a spus academicianul.

Vezi răspunsul integral:

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel