EXCLUSIV  Prof. dr. Tudor Ciuleanu, interviu. Cele mai recente descoperiri de pe frontul de luptă contra cancerului

Prof. dr. Tudor Ciuleanu de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca dezvăluie la DC News cele mai importante noutăți de la „Olimpiada” oncologiei - Congresul Mondial de Oncologie de la Chicago ASCO 2108. 

Prof. dr. Tudor Ciuleanu este invitat la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale, pentru a vorbi despre cele mai recente descoperiri în domeniul oncologiei. 

Prof. dr. Tudor Ciuleanu vine cu vești de la Congresul Mondial de Oncologie de la Chicago - ASCO 2018. 

„S-a încheiatoncologiei, e cea mai mare manifestare științifică, ea reunește circa 40.000 de specialiști din întreaga lume, o desfășurare pe parcursul a cinci zile pline, în 20 de săli simultan, o manifestare de forțe în domeniul științific și o abordare multidisciplinară a cancerului. Anul acesta s-a discutat sub motto-ul perfecționării tratamentului personalizat, a medicinei de precizie. Despre medicina de precizie se vorbește în ultimii ani odată cu noile cuceriri în domeniul biologiei moleculare și cu descifrarea codului genetic. Pe locul întâi au fost lucrările legate de imunoterapia oncologică”.

Prof. dr. Tudor Ciuleanu subliniază că există două linii mari în inovația oncologică: „Prima este găsirea unor medicamente active în acele cancere care au mutații driver, niște mutații conducătoare determinante pentru procesul carcinogenezei, unde avem un arsenal terapeutic impresionant, începând cu 2004-2005, și unde se continuă acumularea cunoștințelor. A doua linie este imunoterapia oncologică. Sunt două tipuri de terapii care fac capul de afiș: terapia cu inhibitori ai punctelor de control imun și imunoterapia adoptivă, adică utilizarea unor medicamente, care se obțin personalizat pentru fiecare pacient în parte”. 

Urmărește răspunsul complet în video:

Vezi interviul integrai aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel