EXCLUSIV  Prof. dr. Thomas Brodowicz, de la Spitalul AKH Viena: Informații esențiale pentru pacienții cu cancer

Prof. Dr. Thomas Brodowicz a fost invitat la DC News în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate”, realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.

Prof. dr. Thomas Brodowicz, de la Universitatea de Medicină din Viena, medic oncolog la renumitul Spital AKH Viena, a venit în România pentru a pune bazele unei colaborări în vederea implementării noilor standarde în tratarea cancerului, de care pot beneficia și pacienții români. 

În cadrul interviului acordat DC News, profesorul Brodowicz vorbește despre noile progrese în abordarea cancerului: „Am primit solicitarea din partea Gral Medical de a consulta pacienți români și de a aduce în România expertiza mea în oncologie. Apreciez că este o colaborare foarte bună între disciplinele medicale, nu numai în București, ci în toată România, cu medici din alte discipline: chirurgie, oncologie, radioterapie. Mă bucur să fiu aici”. 

Referitor la medicina personalizată în terapia cancerului, prof. Brodowicz a precizat că: „Dacă în trecut știam că există cancer de sân, cancer de plămân, melanom, cancer de rinichi... Deci mai multe tipuri de cancer. Acum vorbim despre medicina personalizată, medicina de precizie, care țintește genele tumorii. Indiferent că e vorba despre cancer de sân, de plămân sau de rinichi, sunt țintite genele. Pot fi detectate anumite mutații ale genelor care determină tipul tumorii”.

Urmărește explicațiile complete aici:

Vezi interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel