Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Chirurgia viitorului, cu roboți. Prof. Dr. Ioan Coman, despre investiție

Prof. Dr. Ioan Coman, medic primar urolog şi specialist în chirurgie robotică a explicat într-un interviu pentru DCNews cum vede el viitorul chirurgiei alături de roboţi.

Prof. Dr. Ioan Coman este medic primar urolog, are supraspecializare în chirurgia laparoscopică și robotică urologică și consideră că "Trendul actual este şi de efectuare a transplantului propriu-zis, la primitor, cu robotul DaVinci."

Medicul susţine că "Mult mai uşor acceptă donatorul atunci când ştie că este operat cu ajutorul robotului chirurgical."

Alte aplicaţii ale chirurgiei robotice în urologie ţin de diferitele aspecte ale finanţării, a costurilor aferente, care dau şi "viteza" cu care se poate extindă acest tip de operaţii.

"Pe termen lung investiţia este deosebită. În timp, încasările cresc foarte mult. Lumea când ştie că merge într-un spital care are robot să se opereze ştie că dacă se întâmplă ceva are cea mai înaltă tehnologie la dispoziţie. Credibilitatea este mult mai mare şi este un factor care ar trebui să stimuleze mai multe spitale să se doteze cu aparatură de ultimă generaţie." a spus specialistul.

Chirurgie robotică la privat

"Este, categoric, chirurgia viitorului. Un chirurg bine format în chirurgia robotică de tânăr va putea fi extrem de eficient. Poate că este, la început, o investiţie mare pentru sistemul de stat, dar pe termen lung ea se justifică. Spitalele private ar trebui să fie dotate cu roboţi." a afirmat prof. Dr. Ioan Coman. 

Care este trendul pentru România comparativ cu alte ţări, precum şi alte considerente despre chirurgia robotică aflaţi într-un interviul extrem de interesant cu prof. Dr. Ioan Coman:

VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel