EXCLUSIV  Prof dr Francis Delmonico, expert internațional: Soluții pentru Transplantul românesc, la Academia de Sănătate

Prof dr Francis Delmonico și prof dr Irinel Popescu. Foto: Agerpres
Prof dr Francis Delmonico și prof dr Irinel Popescu. Foto: Agerpres

Prof dr Francis L Delmonico invitatul de luni 8 iulie 2019, de la emisiunea Academia de Sănătate, este recunoscut la nivel mondial ca fiind unul dintre cei mai mari experți în materie de transplant. În cadrul emisiunii, el va oferi soluții concrete pentru revigorarea transplantului în România. Emisiunea, una dintre cele mai importate din seria dedicată Transplantului, va fi transmisă, de la ora 11.00, simultan pe canele de Youtube și paginile de Facebook, ale DC News și DC Medical.

Prof dr Francis L Delmonico s-a născut la New York în 1945 și este unul dintre cei mai cunoscuți experți în transplant la nivel mondial. Este chirurg, profesor clinic, director emerit și expert în domeniul transplantului. El servește în numeroase comitete internaționale și este afiliat la diverse organizații și instituții de conducere de pe mapamond.

Un CV impresionant

Invitatul ediției de luni, 8 iulie 2019, a emisiunii Academia de Sănătate, este directorul medical al Băncii de Organe din New England (NEOB) și profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină a Universității Harvard din Boston, Massachusetts, unde este directorul emerit al Transplantului Renal. Profesor deține, printre altele, și titlul onorific de doctor în medicină de la Institutul Karolinska.

Dr. Delmonico este unul dintre auatorii Declarației de la Istanbul, ca răspuns la directiva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), conform căreia statele membre îi protejează pe săraci și pe cei vulnerabili de exploatarea pentru organe.

În perioada 2012-2014, el a fost președinte al Societății de Transplant (TTS) - cea mai importantă societate științifică de transplant la nivel internațional - o organizație non-profit internațională cu sediul în Montreal, Canada, care lucrează cu medici și cercetători internaționali în domeniul transplanturilor. De asemenea, a fost președinte al Rețelei comune de distribuire a organelor (United Network of Organ Sharing - UNOS) în 2005, rețeaua care girează donarea și transplantul de organe în Statele Unite.

Un expert în dezvoltarea sistemelor de transplant

Dr. Delmonico este, de asemenea, director al unui Task Force al Organizației Mondiale a Sănătății în probleme de donare și transplant de organe. Nu în ultimul rând, profesorul american a fost numit de Papa Francis ca membru al Academiei Pontificale de Științe, în 2016, acum fiind membru al unui consiliu de conducere al acestei academii.

Face parte din foarte multe organizații, dintre care, drept exemplu, vă spunem că este consilier extern al unui program de donare din cadrul Consiliului Regiunii Stockholm, contribuind activ la creșterea numărului de donări de organe din această zonă, din 2012.

„Este una dintre marile personalități ale transplantului de la nivel mondial, ale cărui sarcini sunt după cum ați remarcat legate de organizarea sistemelor de transplant în diverse țări ale lumii și de supervizarea a ceea ce se întâmplă la nivel mondial în Transplant, din punct de vedere al principiilor etice, din punct de vedere al numărului de operații de transplant, al rezultatelor, ale eficienței transplantului ca metodă terapeutică", continuă prezentarea academicianul profesor doctor Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, el însuși un expert în transplant.

Când și unde vezi emisiunea

La emisiunea care va fi transmisă mâine, de la ora 11.00, simultan pe canele de Youtube și paginile de Facebook, ale DC News și DC Medical, prof dr Francis L. Delmonico va oferi soluții concrete pentru revigorarea Transplantului românesc în condițiile în care, acum, se fac doar jumătate din câte transplanturi se făcea în urmă cu 5 ani. Vom afla, de asemenea, ce crede specialistul de talie internațională că ar trebui făcut în România pentru ca mult mai multe vieți să fie salvate și cum ar trebui să fie reformat sistemul românesc de transplant astfel încât să acopere nevoia de astfel de proceduri.

Ulterior, emisiunea va putea fi urmărită și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel