LIVE  Prof dr Cristian Vlădescu: Inechități și inegalități în Sănătatea din România. Academia de Sănătate

Prof Dr Cristian Vlădescu. Foto: DC Medical
Prof Dr Cristian Vlădescu. Foto: DC Medical

În această a doua parte a interviului acordat pentru Academia de Sănătate, Prof dr Cristian Vlădescu va vorbi despre inechități și inegalități în sistemul de Sănătatea din România, unde statul, de fapt, nu există pentru cetățean. Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Prof dr Cristian Vlădescu este directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar, iar în calitatea sa de expert în managementul sistemului sanitar, vine la Academia de Sănătate, luni, 28 octombrie, pentru a explica datele legate de România din Raportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), recent publicat. De data aceasta va fi vorba despre inechități și inegalități în sistemul de Sănătatea din România.

Alături de realizatorul emisiunii, academician prof dr Irinel Popescu, expertul va detalia ce ar trebui făcut în România pentru a avea un sistem sanitar care să slujească cu adevărat cetățeanul.

Va vorbi despre creșterea veniturilor în sănătate, acel procent insuficient din PIB alocat Sănătății, și ce efecte imediate și majore ar avea dacă s-ar produce. Apoi, expertul va arăta de ce e nevoie de spitale regionale și de ce trebuie investit în programe naționale de sănătate.

Totodată, vor fi dezvăluite și piedicile care stau în calea funcționării și dezvoltării sistemului sanitar românesc și cum ar trebui schimbată mentalitatea statatului, astfel încât statul să existe pentru cetățean, nu cetățeanul să existe pentru stat așa cum e acum. Pentru că, în definitiv, întrebarea cea mai dureroasă e: Ce e important în România, statul sau cetățeanul?

Prof dr Cristian Vlădescu va detalia și recomandările pe care le face OMS în Raportul proaspăt publicat care ne pot ajută să eliminăm inegalitățile și inegalitățile din sistem, dar și care e rolul asociațiilor de pacienți și cum trebuie gândite politicile de sănătate.

Am putea avea un sistem sanitar comparabil cu cel al Germaniei sau Franței? Și dacă da, atunci ce ar trebui să facem pentru asta?

Răspunsurile la aceste întrebări le veți primi luni, 28 octombrie, la Academia de Sănătate unde va fi difuzată această a doua parte a interviului cu prof dr Cristian Vlădescu.

Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Ulterior ea va putea fi vizionată și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel