Primele probleme după Brexit. Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie, GOALE

Pixabay
Pixabay

În Marea Britanie au început să apară primele probleme după Brexit. Rafturile supermarketurilor, în zona de legume-fructe, sunt goale. 

Șoferii de camioane sunt obligați să aștepte, în unele cazuri, zile în șir pentru a avea toate actele în regulă ca să poată introduce în Marea Britanie bunuri din țările UE. Schimbările care au intervenit în sistemul vamal riscă să lase goale rafturile supermarketurilor și deja au fost surprinse imagini în care raioanele de „legume-fructe” erau efectiv fără marfă. Și florile olandeze lipsesc, glastrele au rămas goale, scrie Digi24.ro, care citează un material video Euronews. 

Sunt deja avertismente că unii transportatori pur și simplu s-ar putea să refuze să mai livreze bunuri în Marea Britanie. Preferă să o facă decât să se ocupe de toate actele și toată birocrația. Unii șoferi sunt plătiți în funcție de kilometrii parcurși, iar dacă stau pe loc, blocați la vamă, nu le convine, așa că vor prefera cursele în interiorul Europei, explică un specialist în domeniu. 

În Irlanda de Nord, unde noua relație cu UE este și mai complicată decât în restul Marii Britanii, lipsurile de aprovizionare cu produse britanice sunt o realitate. „Nu putem primi livrările. Companiile ne iau comenzile, apoi ne sună înapoi și ne spun că nu pot face livrarea”, se plânge managerul unui magazin de delicatese din Belfast. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel