EXCLUSIV  PREZIDENȚIALE. Pleșoianu, plecare din PSD? Deputatul dezvăluie planul după un anunț controversat

Deputatul Liviu Pleșoianu (PSD) a făcut referire la „România umanistă” și a vorbit din nou despre candidatura sa la alegerile prezidențiale ce vor urma.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Liviu Pleșoianu a vorbit despre viitorul României, alegerea pe care țara urmează să o facă, dar și despre „reașezarea României în propriul destin”. 

Deputatul aspiră la o „țară neutră nu ca financiara Elveție neutră, ci o țară neutră ca umanista Românie neutră”, o societate „în care ființa umană să fie în centrui oricărei preocupări care valorizează și valorifică potențialul uman pentru om și în favoarea omului”. Astfel, doctrina la care face referire Liviu Pleșoianu îl plasează foarte aproape, cel puțin din punct de vedere ideologic, de Partidul Puterii Umaniste, al lui Dan Voiculescu.

La finele postării Pleșoianu a reiterat faptul că va candida la alegerile prezidențiale viitoare, fie din partea PSD, fie ca independent. Contactat de DC NEWS și întrebat dacă Partidul Puterii Umaniste poate reprezenta o soluție viabilă în vederea viitoarelor alegeri, Liviu Pleșoianu spune că România trebuie ”să strângă rândurile dincolo chiar de partide”, să facă următorul pas, mai ales că ne aflăm în anul în care sărbătorim Centenarul.

„Cred că cel mai important lucru în această perioadă, mai ales că e anul Centenarului, mai ales că urmează și prezidențialele, este să începem să strângem rândurile, dincolo chiar de partide”, consideră Liviu Pleșoianu.

Următorul pas

„Știu foarte bine care este doctrina Partidului Puterea Umanistă. Mă simt foarte apropiat de doctrina sa, dar cred că trebuie să facem pasul mai departe! Cred că trebuie să strângem rândurile la nivel național. Sunt oameni de calitate în multe partide, inclusiv în cele a căror conducere e criticabilă”, a mai precizat Pleșoianu care l-a dat exemplu pe Daniel Zamfir din PNL, „atâta vreme cât va mai fi”. „Aproape în toate partidele. La USR am niște rezerve”, a mai transmis deputatul.

Deputatul a concluzionat și a transmis că sensul afirmațiilor sale este de a strânge rândurile, precizând că în viitorul apropiat urmează să publice o carte în care va detalia cum vede lucrurile pentru România în anii ce vor veni.

„Sunt diverse persoane care tot fac proiecte pe termen lung. Sunt foarte bune aceste proiecte pe termen lung și strategii de țară, dar dacă nu pleci de la niște principii sănătoase degeaba le faci”, a concluzionat Pleșoianu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel